Vác-Hétkápolnai Mária neve búcsú szeptember 16-17-én

A 2023-as év során ismét megrendezésre kerül a hagyományos Mária napi búcsú a váci Hétkápolna kegyhelyen. Ez az esemény egy hosszú múltra visszatekintő, a váciak és a búcsújáró zarándokok érzéseiben mélyen gyökerező vallási hagyományt testesít meg. A búcsú nem csak egy helyi vallási rendezvény, hanem a város és környező települések híveinek közösségét is egyesíti, akik együtt ünneplik ezen a napon Máriát, az egyházat és a hitüket.

Az esemény számos hitéleti programmal és liturgiával gazdagítja a megjelenteket, amelyeknek központi célja a lelki feltöltődés és az együttlét erejének megélése. A résztvevők lehetőséget kapnak a mélyebb hitéleti tapasztalatokra, és a szentmisék és ünnepi programok által közelebb kerülhetnek egymáshoz és a vallási hagyományokhoz.

Az eseménynek nem csupán vallási, hanem kulturális és társadalmi jelentősége is van, hiszen erősíti a közösségi kötelékeket és a hagyományok átadását. A Mária napi búcsú emlékezetes alkalom mindazok számára, akik részt vesznek ezen eseményen, és hozzájárul a váci régió gazdag kulturális és vallási örökségének megőrzéséhez.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

A búcsú programjai

Szeptember 16., szombat:

17 óra – Fatimai ájtatosság

18 óra – Szentmise – dr. Varga Lajos segédpüspök celebrálásában

19:15 óra – Mária köszöntő

20 óra – Akatisztosz

21 óra – Premontrei kántorátus virrasztó zsolozsma

22 óra – Gyertyás rózsafüzér a stációk mentén

24 óra – Szentmise – dr. Tanczik Balázs plébános-helyettes

A gyóntatás a szombati napon 16 és 19 óra között kerül megrendezésre, a kegyhely oldalában elhelyezett gyóntatófülkéknél több atyánál lehetséges a gyónási szándék elvégzése.

Szeptember 17., vasárnap

9 óra – Rózsafüzér nemzetiségi nyelveken a Hétkápolna szabadtéri oltáránál

9 óra – Ünnepi körmenet a székesegyháztól a Hétkápolnáig

10 óra – Ünnepi szentmise – Marton Zsolt megyéspüspök celebrálásában

11:30 óra – A kegytemplom bemutatása – dr. Varga Lajos segédpüspök

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

17 óra – Régi rítusú szentmise – dr. Varga Lajos segédpüspök celebrálásában

A gyóntatás 8 és 11 óra között kerül megrendezésre a szombati alkalomhoz hasonlóan. (Forrás és fotó: hetkapolnai-harangszo.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments