Az alacsony vízállás veszélyei – Aki rozsdás vasdarabot talál, ne piszkálja

Az alacsony vízállás veszélyeire hívta fel a figyelmet október 18-án Dávid Balázs Facebook oldalán, mivel aznap reggel egy vasdarabot talált a Prímás-szigeten, ami a vizsgálat után kiderült, hogy egy páncéltörő gránát.

Mint írja, sokszor elmondta a hozzá látogató és a táborozó gyerekeknek a szemétszedő akciók előtt is, hogy ha találnak a Duna mederben egy rozsdás vasdarabot, ne piszkálják, mert veszélyes lehet.

„Ma ismét bebizonyosodott, hogy nem árt óvatosnak lenni. Reggel a Prímás-szigeten a Duna medrében, ahol napi szinten nagyon sok ember fordul meg főleg ilyen alacsony vízállásnál, ezt a „vasdarabot” találtam. Most vettem igazán hasznát annak, hogy néhány évvel ezelőtt a Vízügyi Igazgatóság beiskolázott egy katonai robbanószer felismerő tanfolyamra. Rögtön láttam, hogy ez egy lövedék, ami veszélyes lehet, ezért hívtam a 112 segélyhívót” – olvashatjuk a beszámolóban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

A rendőrség munkatársai nagyon gyorsan a helyszínre érkeztek, majd értesítették a tűzszerészeket. Kiderült, egy német páncéltörő gránát került elő, kilőtt, de fel nem robbant állapotban. A lövedéket a tűzszerészek elszállították, később megsemmisítik.

Dávid Balázs a közeledő őszi szünetre való tekintettel felhívja a figyelmet arra, hogy a fiatalok is nagyon vigyázzanak, mert egy ilyen „találkozásnak” könnyen tragédia lehet a vége. (Forrás és fotók: Facebook)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments