Isten éltesse Bucsánszky Jánost!

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte lakásában Inotay Gergely alpolgármester a Vácon élő Bucsánszky Jánost. Az ünnepeltnek az alpolgármester átadta a miniszterelnöki üdvözlő dokumentumot, valamint Vác város díszoklevelét.

Bucsánszky János 1933. október 16-án született. Feleségével, Lenkével ötven éve költöztek Vácra a Nógrád vármegyei Szátokról. Bár diákkori dédelgetett álma a papi hivatás volt, mégis más pályát választott.

Fiatal éveiben a honvédség énekkari vezetője lett. Valódi életfeladatát végül a tanári pályán találta meg, történelem és ének-zene szakos tanárként. Pályájának meghatározó korszaka a Váci Radnóti Miklós Iskolához köti. Hosszú éveken át igazgatta is az intézményt.

A jeles nap alkalmából, egykori iskolájában tartott ünnepségen volt kollégáitól kapott emlékalbumot, amelyet esténként azóta is lapozgat, megidézve a régi emlékeket. Hobbija a festészet, amely egész életén át elkísérte. Kedvelt témái a tájképek és csendéletek. Kilencvenedik születésnapját családi körben feleségével, lányával és unokájával ünnepelte.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Óriási balettsiker a vigalomban

További, sok boldogságban eltöltött esztendőt kívánunk! (Forrás és fotó: vac.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments