Laller Racing – Liszka Roland MÁSODSZOR IS a dombok királya

Az elmúlt hétvégén rendezték Magyarország talán legnívósabb off-road rendezvényét, az enduro ünnepét, az idén már 40 éves jubileumát ünneplő Királyválasztót. A versenyen Liszka Roland címvédőként állt rajthoz, méghozzá nem kisebb céllal, minthogy idén is megszerezze a koronát.

Már maga a verseny felvezetése is impozánsra sikerült Rolandnak, hiszen a 40. alkalom előtt tisztelegve a szervezők külön-külön is megemlékeztek az elmúlt évtizedek győzteseiről. Ezután jöhetett a superpole, majd délután a KIRÁLYVÁLASZTÓ, melyet a fiatal versenyző így írt körül:

„Október 14-én egy különleges és megismételhetetlen versenyen vettem részt, a 40. Királyválasztón. A szezonban csak ezen a versenyen van superpole, ahol egyenes ágon be is jutottam a főfutamra, így a reményfutam alatt volt egy kis időm szusszanni. Mivel első lettem, így elsőként választhattam rajthelyet, majd ezután egy ünnepség következett, ahol bemutatták az elmúlt 39 esztendő királyait – köztük engem is. Nagyon motiváló és felemelő érzés volt! Így mentem neki a kétórás versenynek, ahol a rajtot elég jól kaptam el, de egy hiba miatt visszaestem a második helyre, Tádics Dániel mögé. Üldözőbe vettem, de a portól nem sokat láttam, aminek egy esés lett a vége. Hamar összekaptam magam, végül pedig sikerült megelőznöm Danit és átvettem a vezetést. Tartottam is a pozícióm, majd egy óra elteltével kiálltam tankolni és szűrőt is tudtunk cserélni. A hátralévő időben sikerült megtartani az előnyömből, így másodjára is teljesült az álmom, a kategóriámat (PRO2) és az abszolútot is megnyerve az én fejemre került a korona.

Köszönöm, hogy részese lehettem a 40. Királyválasztónak, közel 10 éve endurocrossozom, 9 évesen, 65 cc-s motorral kezdtem a 14 éves fiúk között, és mindig arról álmodoztam, hogy egyszer majd az én fejemre teszik a koronát… Ez már másodjára történt meg.” – nyilatkozta boldogan a Laller Racing Dakar Team sokszoros, de még mindig nagyon fiatal váci bajnoka. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments