Lovas rendőrök találták meg a kukoricásban az illegális migránsokat

Bernecebarátiban a kukoricásban rejtőzött migránsokat találtak október 10-én. A Készenléti Rendőrség (KR) járőrei a 15, magát szírnek valló személyt feltartóztatta.

A KR Különleges Szolgálatok Igazgatósága Lovas Alosztály állományába tartozó két járőr Erik és Lorenzo nevű lovaikkal láttak el szolgálati feladatot a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2023. október 10-én.

Bernecebarátiról olyan bejelentés érkezett, hogy a lakók illegális migránsokat láttak a község határában lévő kukoricásban. A járőrök átvizsgálták a kukoricatáblát, és 12 óra 20 perckor 15 főt találtak abban megbújva. A férfiakból és nőkből álló csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat. Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét és személyazonosságukat azonban nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A feltartóztatott személyeket a lovas járőrök átadták a helyi rendőröknek, akik intézkedtek az illegális migránsok visszakíséréséről az ideiglenes biztonsági határzárhoz. (Forrás és fotó: police.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments