Nagy sikere van a NAV kreatív pályázatának – november 30-ig még beküldhetők a pályaművek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szeptember 26-án írta ki a Megosztod? című pályázatot, amelyben azt várják a fiataloktól, hogy hagyományos vagy digitális technikákkal megfogalmazzák, szerintük miért kell adót fizetni, mire jó és mire megy az adó?

Az emberek nagy része fél az ismeretlentől. A legjobb ellenszer a megismerés. Így van ez az adóval is. Sokan tartanak tőle, sőt, vannak, akik még kerülik is. Pedig az adó nem félelmetes, csak komolyan kell venni! Tény, hogy mindenkinek kötelező. Ezért a NAV pályázatában arra kérte a 10 és 23 életév közötti diákokat, segítsenek másoknak is megismerni, mi a haszna, értelme, lényege az adófizetésnek.

November 30-ig több műfajban is lehet pályázni: a fiatalok küldhetnek rajzot, festményt, kollázst, képregényt. Aki magabiztosan mozog a virtuális és digitális világban, készíthet akár videót, rajzfilmet, de TikTokon vagy Instagramon, YouTube-on megjeleníthető műveket, sőt, még appot, online játékot is.

Meghívták a zsűribe egy közkedvelt youtubert, Szecsót is, hogy értő szemmel segítsen kiválasztani a nyerteseket. Eredményt december 14-én hirdetik ki.

Mindhárom kategóriában az első három helyezettet díjazzák, műszaki és médiaeszközökre váltható vásárlási utalványokkal, összesen mintegy kétmillió forint összegben, de az a tanintézmény is nyerhet félmillió forintot, amelynek legtöbb tanulója pályázik. Ezért arra buzdítják az iskolákat is, népszerűsítsék a NAV kezdeményezését, hiszen ők is jól járhatnak vele. „Nagy örömünkre erre vannak már konkrét példáink is, eddig két tanintézményből, egy általános és egy szakközépiskolából bombáztak meg minket tömegesen a gyerekek alkotásaikkal” – írják sajtóközleményükben.

A pályázat részleteiről a www.adotudatossagipalyazat.hu oldalon lehet tájékozódni, amelyet egyébként már csaknem 10 ezren látogattak meg több kontinensről, közeli és távoli országokból is, olyan helyekről, amire nem is gondolták, hogy elér a híre: Indonéziából, az Egyesült Államokból, Németországból, Ausztriából, de Olaszországból és Hollandiából is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments