Októberi testületi döntések – Idősügyi Tanács alakul – Eseti támogatások odaítélése

Az októberi testületi ülés fontos döntései között szerepel, hogy megalakítják az Idősügyi Tanácsot. Emellett döntöttek arról is, hogy támogatják a Váci Reménység Egyesület asztalitenisz szakosztályát és a  Dunakanyar Forte ALC-t, valamint a „Millió lépés az iskoládért” országos versenyt teljesítő két váci intézményt.

Idősügyi Tanács

A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéről is szóló hatályos önkormányzati rendeletet bővítette ki egyhangú szavazással a múlt szerdai plenáris ülésén a váci önkormányzat képviselő-testülete. A döntés értelmében Idősügyi Tanács alakul városunkban.

Az váci önkormányzat prioritásként kezeli az időskorú emberek életkörülményeinek javítását, életminőségük fenntartását, érdekeik védelmét, valamint az idős lakossággal történő együttműködést. Ezen célok hatékony megvalósítása érdekében jön létre az Idősügyi Tanács.

Az Idősügyi Tanács feladatai közé tartozik többek között a Vácon élő nyugdíjasok és az önkormányzat közötti folyamatos együttműködés megszervezése, az itt élő idős emberek számára az életkörülményeiket közvetlenül érintő intézkedésekkel összefüggő konzultációs, valamint javaslattételi lehetőség biztosítása, az időskorúak érdekeinek védelmét szolgáló intézkedések kezdeményezése az időskorúakat érintő javaslatok készítése.

A tanács elnöke a polgármester, alelnöke a polgármester által kijelölt alpolgármester. Szavazati joggal 5 tag rendelkezik, akik váci időskorú személyek vagy időskorú emberekkel foglalkozó szervezet delegáltjai.

Eseti támogatások

A képviselő-testületi ülésen  négy támogatási megállapodáshoz járultak hozzá a váci képviselők.

A meghozott határozatok alapján az önkormányzat

a Váci Reménység Egyesület Asztalitenisz Szakosztálya részére 600.000 Ft működési támogatást,

a „Millió lépés az iskoládért” versenyt teljesítő Váci SZC Selye János Egészségügyi Technikum, illetve a Váci Radnóti Miklós Általános Iskola részére egyaránt 300.000.-Ft támogatást,

rendezvényszervezésre a Dunakanyar Forte ALC (asztali labdarúgás) részére szintén 300.000 Ft támogatást ad. (Forrás: Városháza – Fotó: Váci Hírnök)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments