Októberi testületi döntések – ismét igényelhetők az energiatámogatások

A Vác Város Polgármesteri Hivatala kidolgozta mind a földgáz, mind a villamosenergia támogatás odaítélésével kapcsolatos rendelet-tervezetet az idei évre is. Ezt az októberi testületi ülésen a jelenlévők egyhangú szavazással fogadták el.

A határozat tartalma alapján rendkívüli energiatámogatásra jogosultak azok a Vác város közigazgatási területén bejelentett lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek

a) akiknek a háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a nettó 100.000,- forintot és a háztartás egyik tagja sem rendelkezik a lakott ingatlanon kívül egyéb 1/1 tulajdoni hányadú lakóingatlannal, továbbá

b) akiknek a családjában élő nagykorú hozzátartozók hivatalosan igazolt jövedelemmel rendelkeznek.

Egy fogyasztási helyre egy kérelem vehető figyelembe és erre állapítható meg a támogatás.

A rendkívüli energiatámogatás összege földgáz esetében havi 6.000,- Ft, villamosenergia esetében 4.000,-  Ft, mely 5 hónapra, de legkésőbb 2024. március 31-ig használható fel.

Viszont nem állapítható meg támogatás, amennyiben a kérelmező háztartásában épített medence vagy szauna működik, vagy a háztartásban a villamos energiát napenergiával termelik. (Forrás: Városháza – Fotó: Váci Hírnök)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments