Újabb önkormányzati lépések a tanösvény helyreállításáért

Korábban beszámoltunk arról, hogy Matkovich Ilona, a város polgármestere a váci ártéri tanösvény tarthatatlan állapota kapcsán levélben fordult a tanösvényt kizárólagosan üzemeltető Göncöl Alapítvány elnökéhez Kiszel Vilmoshoz, aki most reagál a megkeresésre.

A polgármester korábbi levelében felszólította a kezelő alapítvány illetékeseit a mostani állapotról történő figyelmeztető tájékoztatás megtételére, illetve a további sérüléseket megelőzendő teljes lezárásra, ugyanakkor sokadszor is felajánlotta a helyzet normalizálását célzó önkormányzati segítséget.

Válaszlevelében az alapítvány vezetője a teljes lezárás lehetőségét nem említve, arról adott tájékoztatást, hogy jól látható módon, mintegy két éve kitáblázták a tanösvény-látogatás szabályait (képünkön).

Kiszel Vilmos levelében kiemelte, hogy a felújító karbantartás az elmúlt három évben a példátlanul nehéz anyagi körülmények miatt elmaradt. Bár folyamatosan pályáznak, az mindeddig sikertelen volt. Az elnök leszögezte, hogy nyitottak az önkormányzati támogatást érintő tárgyalásra. „Amennyiben az akadálymentes járhatóság helyreállításához szükséges faanyagot meg tudjuk vásárolni, haladéktalanul hozzákezdünk a felújító karbantartáshoz” – írta Kiszel Vilmos, aki levelének végén megadta az alapítvány számlaszámát is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Pünkösdi könyvvásár

Az ügy fontosságára tekintettel Matkovich Ilona egy újabb levélben jelezte, hogy várja Kiszel Vilmost egy olyan egyeztetésre, melyben a kármentést és a látogatók biztonságát garantáló, költségszámításokkal alátámasztott konkrét tervekről tárgyalhatnak. (Forrás és fotó: vac.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments