2024-ben karácsonykor hatnapos hosszú hétvége

Az előzetes rendelettervezet tartalmával összhangban, a kormány kihirdette a csütörtök esti Magyar Közlönyben azt a döntését, ami a 2024-ben várható ünnepnapokat, pihenőnapokat és plusz munkanapokat tartalmazza.

Sokan kíváncsiak ezekre az adatokra, hogy tudjanak tervezni a jövő esztendőre, mikor érdemes például egy hosszú hétvége előtt, vagy után szabadságot kivenni, vagy mikor tervezhet a család többnapos kirándulást.

A január elsején hatályba lépő és minden munkáltatóra és az általuk általános munkarendben foglalkoztatottakra kiterjedő szabályozás a következő felsorolást tartalmazza:

2024. augusztus 3., szombat munkanap

2024. augusztus 19., hétfő pihenőnap

2024. december 7., szombat munkanap

2024. december 24., kedd pihenőnap

2024. december 14., szombat munkanap

2024. december 27., péntek pihenőnap

Az ünnepi tervezést illetően érdekesen alakul jövő december vége, ugyanis egyetlen nap szabadság kivételével a decemberi két ünnep között végig szabadságon lehetnek a dolgozók, persze az, aki megteheti.

2024 szombati munkanapok

Idén egyetlen egynapos ledolgozós hétvége sincs, ezzel szemben jelentős változás, hogy 2024-ben három ilyen áthelyezett munkanap várható: augusztus 3-án, december 7-én, és december 14-én. Ez azzal függ össze, hogy jövőre három olyan ünnepnap is lesz, ami keddre vagy csütörtökre esik, és az így megadott négynapos hétvége egy napját máskor kell ledolgozni.

Hosszú hétvégék 2024-ben

Különleges lesz a következő év abból a szempontból is, hogy az összesítés szerint 7 hosszú hétvégére készülhetünk, ami azért állhat elő, mert egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére.

Ebből háromnapos hosszú hétvége lesz a január 1-jei, a március 15-ei, a május 20-i pünkösdhétfő miatt, a november 1-jei a Mindenszentek miatt.

Négynapos lesz a március 29. és április 1. között esedékes húsvéti ünnep, az augusztus 17. és 20. közötti államalapítás ünnepe.

Hatnapos hosszú hétvége áll elő a karácsonyi ünnepek alatt. (Forrás és táblázat: portfolio.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments