4 éves közutas kislány énekel a havas napokért – Így indul a közútnál a téli üzemmód

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a jogszabályi előírások szerint minden év november 10-én téli üzemmódra áll át. Na de mitévő lesz egy közutas, ha startra készen várja az év legpezsdítőbb időszakát, de a hó még sehol? Segítségül hívja a legkisebb közutast, hogy csilingelő hangjával téli hangulatot varázsoljon és remélhetőleg előbb-utóbb igazi havat is.

Ettől cukibb dolgot biztosan nem hallasz ma, a 4 éves kislány ’Legyen hó’ coverje, téli archív felvételekkel a Közút Facebook oldalán itt érhető el: https://www.facebook.com/MagyarKozut/videos/641567514858497/

Bár az időjárás még javában az ősz jegyeit hordozza, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. november 10-én téli üzemmódra állt át. Péntektől 12 órás váltott műszakokban, 0-24 órában rendelkezésre áll, és ha az időjárás is úgy dönt síkosságmentesít és hóeltakarít a kezelésébe tartozó 31 ezer kilométernyi közúthálózaton.

Amint kilátásban van az igazi tél, a társaság beszámol minden tervezett intézkedéséről és felszereléséről, addig is álljon itt egy pár adat a számok szerelmeseinek.  A Magyar Közút 80 mérnökségén, 19 megyei és központi irányításán keresztül több mint 2600 munkatárs dolgozik idén a téli üzemben. Ehhez 709 hóekével felszerelt teherautó, 175 rakodógép és 124 hómaró is társul majd.

Rendkívüli időjárási helyzetekben pedig országosan 651 úgynevezett lehívható munkagépet is bevethet majd a közútkezelő. (Forrás: Magyar Közút Kommunikáció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments