A szociális és szolgáltató területen dolgozók köszöntése a szociális munka napján

A Madách Imre Művelődési Központban hétfőn a szociális és a szolgáltató szférában dolgozókat köszöntötték. Idén második alkalommal került sor a váci szolgáltatások területén kimagasló teljesítmény nyújtó személyek elismerésére, amely díjat az önkormányzat tavaly alapított.

Ünnepi beszédének elején Matkovich Ilona kiemelte: „…olyan időket élünk, amelyben ismét nehéz igazodási pontokat találni, feje tetejére állt a világ, s ez mindenkor a legkiszolgáltatottabbaknak jelenti egyben a legnagyobb nehézséget is.” A polgármester ezt követően hosszan sorolta azokat a területeket érintő felújításokat, fejlesztéseket, melyekkel a város önerőből igyekezett komfortosabb életkörülményeket biztosítani az említett kiszolgáltatott embereknek.

Utalva arra, hogy a szolgáltatások színvonaláért felelős kiváló embereket is most ismeri el az önkormányzat, hangsúlyozta: „Nem véletlenül került az ő köszöntésük a mai napra, hiszen a közösség szolgálata, mindannyiunk életének jobbítása is szociális–közösségi feladat.” A szociális munka napja apropóján elmondott beszédét Matkovich Ilona köszönettel zárta „Köszönöm, hogy vagytok, hogy tesztek, hogy el nem hagyjátok azokat, akiknek gondozásával benneteket megbíztunk. Munkátokhoz egészséget, kitartást, el nem apadó érzést és szeretetet kívánok. S hogy máshogy tehetném mindezt: a legnagyobb szeretettel.”

Az elismerések sorában a „Vác Város Szociális Munkáért” kitüntetést Tóthné Baranyay Erzsébet gondozónő, a Dr. Kenéz Zoltán Egyesített Szociális Intézmény Idősek Otthona munkatársa vehette át Matkovich Ilona polgármestertől, Inotay Gergely alpolgármestertől és Fehér Zsolt szakbizottsági elnöktől.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány hírei

„Vác Város Szociális Segítő Munkáért” elismerésben részesült a Váci Humán Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ pszichológusa, Solymos Tamás.

A tavaly alapított „Vác Város Szolgáltatói tevékenységéért” kitüntetést Szikraszer Mária Márta és Kovács Tamás, a Vác Városfejlesztő Kft. munkatársai vehették át.

A szociális ágazatban dolgozók közül munkájuk elismeréseként oklevelet vehetett át: Szolár Éva, a Váci Humán Szolgáltató Központ Család- Gyermekjóléti Szolgálat szakmai egység csoportvezetője, Barkóczi-Boldrin Priscilla, a Váci Humán Szolgáltató Központ Család és Gyermekjóléti Szolgálat csalássegítő munkatársa, Baranyi Mária, a Váci Humán Szolgáltató Központ Család és Gyermekjóléti Szolgálat csalássegítő munkatársa, Dányi Lajos, a Váci Humán Szolgáltató Központ hajléktalanellátó szakmai egység szociális munkatársa, Holeczné Nagy Mária, a Váci Humán Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ szakmai egységének csoportvezetője, Szabó Gabriella, a Váci Humán Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ Speciális feladatot ellátó Óvodai-iskolai szociális segítő csoport munkatársa, Besze Edit, a Váci Humán Szolgáltató Központ Szegfű utcai bölcsődéjének vezetője, Egerszegi Attila Józsefné, a Váci Humán Szolgáltató Központ Kölcsey utcai bölcsődéjének vezetője, Harmos Judit, a Váci Humán Szolgáltató Központ Baba utcai bölcsődéjének kisgyermeknevelője, Lipták Dóra, a Váci Humán Szolgáltató Központ gazdasági csoportjának gazdasági ügyintézője és Kovács Krisztina, a Váci Humán Szolgáltató Központ főzőkonyhájának konyhai kisegítője.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Rekordot döntött a tanító szakra felvett hallgatók száma az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

A Dr. Kenéz Zoltán Egyesített Szociális Intézmény dolgozói közül oklevelet vehetett át: Kiss Gábor karbantartó, Katona Krisztián Zoltánné gazdasági ügyintéző, Müller Attiláné gondozónő, Kovács Rita gondozónő, Matyóka Kinga gondozónő és Gáspár Ferencné szakápoló.

Az eseményen színvonalas műsort adott Sándor Péter színművész. (Forrás: Városháza – vac.hu – Fotó: Váci Hírnök)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments