Arany Rózsa-díj a virágos Vácnak

Három évtizede versenyeznek a hazai települések a legvirágosabb cím elnyeréséért. Vác is megmérette magát a Virágos Magyarország versenyen az ország legnépszerűbb környezetszépítő pályázatán. Vác képviseletében Matkovich Ilona polgármester vette át az Országos Arany Rózsa minőségi díjat a november 24-én rendezett nagyszabású gálaműsor keretében.

A különböző kategóriákban meghirdetett Virágos Magyarországért verseny hazánk turisztikai vonzerejének növelése mellett a környezettudatos gondolkodás erősítésével ösztönzi összefogásra a települések lakóit.

Matkovich Ilona mellett városunkat Rozmaring Sándor önkormányzati képviselő és a pályázat tartalmát összeállító Dedinszky Gyula, a Váci Városfejlesztő Kft. kertészeti részlegének vezetője képviselte. A polgármester elmondta, nagy megtiszteltetés volt átvenni a díjat, amely a város eddigi legmagasabb szintű elismerése ezen a megmérettetésen. A zsűri a díjazáskor a város zöldfelületeinek minősítése mellett, díjazta az önkormányzat felkészültségét is a versenyben való részvételre.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tisztelettel köszöntjük a szépkorú Balogh Sándort

Matkovich Ilona köszönetet mondott a Kelecsényi Ágnes vezette Vác és Környéke TDM Nonprofit Kft-nek a sikeres pályázatért, továbbá a Váci Városfejlesztő Kft. minden dolgozójának azért, hogy gondozzák, ápolják városunk köztereit. Erre a feladatra a város saját forrásból komoly összegeket fordít.

A váci küldöttség tagjai a díjátadó előtt találkoztak a Virágos Vácért Mozgalom elindítójával, Kasnya Sándor egykori váci főkertésszel, akinek jelentős szerepe van a Virágos Magyarország verseny alapításában.

A díjátadón a több száz pályázó közül hét Arany Rózsa díjat osztottak ki. (Forrás: Városháza – vac.hu – Fotók: vac.hu, viragosmagyarorszagert.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments