Az M0-ás és M2-es autóúton is folytatódnak a javítási munkák

A Magyar Közút megbízásából a héten is több szakaszon folytatódnak javítási munkák az M0-s és az M2-es autóúton. A korlátozásokkal járó munkák miatt időszakos torlódások alakulhatnak ki, ezért a szakemberek arra kérik a közlekedőket, hogy még utazásuk előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről ezekről a szakaszokról is a www.utinform.hu oldalon.

Az M0-s autóúton az M3-as csomópontjában dilatációs szerkezet építési munkálatok miatt 2023. november 28-29-én, kedden és szerdán a Megyeri híd felé vezető oldali főpálya forgalma egy sávra szűkül a beavatkozás idejére. A korlátozás nem érinti az autóútra történő fel- és onnan történő lehajtást, továbbá a gyűjtő-elosztó pálya is igénybevehető a torlódások enyhítésére.

Továbbá 2023. december 1-én, pénteken az M0-s autóút M4-es autóút felé vezető oldalán, a káposztásmegyeri csomópontban a le- és felhajtó ágak közötti szakaszon lezárják a középső sávot a forgalom elől. A korlátozás itt sem érinti az autóútra történő fel- és onnan történő lehajtást. A korlátozások a reggeli és délutáni csúcsidőkön kívül, 9-15 óra között zajlanak majd.

Egy harmadik helyszínen, november 28-án az M0-M7 csomópontjánál, a 3-as kilométerszelvényben szintén burkolatjavítási munkálatok miatt sávzárás lesz érvényben, ezért sávszűkítésre kell számítani az M1-es autópálya felől érkezők. A munkavégzés itt is a csúcsidőszakokon kívül zajlik majd, a munkaterület mellett 60 kilométer/órás sebességkorlátozás lesz érvényben és csak a belső sávon haladhat majd a forgalom. Az M7-es autópálya csomópont ki- és felhajtó ágát nem érinti a lezárás, itt korlátozás nélkül haladhat a forgalom, sőt a torlódások enyhítésére a párhuzamos gyűjtő-elosztó pálya igénybevételét javasolják a szakemberek.

Szintén dilatációs szerkezet építési munkálatok miatt lesz félpályás korlátozás várható 2023. november 30-án, csütörtökön 9-15 óra között az M2-es autóút 12-es főúti csomópont előtti szakaszán. A korlátozás ideje alatt a lezárt szakaszokon jelzőőrös forgalomirányítás mellett egy sávon, váltakozva haladhat a forgalom.

A korlátozásokra előjelző táblák hívják fel majd fel a figyelmet és időszakos sebességkorlátozásokat is bevezetnek majd a munkaterületek térségében a szakemberek. A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. (Forrás: Magyar Közút Kommunikáció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments