Kézilabda – Kettős győzelemmel csoportkörös a Praktiker-Vác

A törökök hazai pályán történt 16 gólos kiütése után a továbbjutás nem, csak az újabb győzelem volt kérdés a mieink számára a szombat kora délutáni törökországi visszavágón: Kastamonu (török) – Praktiker-Vác 32-33 (14-16).

Az előző szombati váci találkozón látottak alapján egyértelmű volt, hogy a mieink jobb játékerőt képviselnek az igen vegyes korösszetételű, immár csak török játékosokat felvonultató ellenfélnél.

A Praktiker-Vác a következő kezdőhetessel vette fel a küzdelmet: Bukovszky Anna – Such Nelli 1, Ferenczy Fruzsina 1, Kuczora Csenge 10 (8), Tyiskov-Helembai Fanny, Marincsák Nikolett 3, Csire Fanni 1. Csereként lépett a pályára: Győri Alexa (kapus), Csíkos Luca 4, Ballai Anna 2, Kovács Anikó 4, Ballai Borbála 2, Kurucz Aida 3, Kovalcsik Jázmin 1, Bánfai Kíra 1.

A mérkőzés első perceiben a törökök 5+1-es védőfala ellen igen döcögős támadásokat vezettek a mieink, szerencsére a túloldalon is sorra rontott az ellenfél. Rendre a mieink szereztek vezetést, melyet három alkalommal tudtak egalizálni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

Mivel átvette a vezetést a Kastamonu, jött a váci időkérés, de zsinórban négy góllal büntette a török hölgykoszorú az ötlettelen akcióinkat az első negyedóra zárásakor. Így a folytatásban már nekünk kellett az egyenlítésért játszanunk, ami emberelőnyben egy üreskapus góllal jött össze (19. perc: 9-9).

Nem sikerült a magyar csapatnak felpörögni, s a hazai meccshez hasonlóan ezúttal is gondjaink voltak a beálló semlegesítésével. Sok cserével játszott a Vác, a játékrész hajrájában sorozatban dobott három találattal végre visszavettük a vezetést, és végül a kinti első félidőt ugyanúgy kettővel nyerte a Praktiker, mint az itthoni másodikat.

A pihenőt követően váltott találatokkal folytatták a csapatok, miközben továbbra is a váci fiatalok voltak fenn a pályán és gyönyörű gólokat dobtak. Négy perc alatt sikerült megduplázni a félidőbeli fórt (34. perc: 16-20). Majd alább hagyott a lendületünk és három hazai hálózörgetés következett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

Bár sportszerű volt a mérkőzés, így is szokatlanul sok kiállítást ítéltek a játékvezetők. A párharc záró negyedórájának elején ismét három gólt kaptunk egymás után, így a hazaiak fordítottak (47. perc: 27-26). Az utolsó percek a váci időkérés után gyors egalizálással kezdődtek. Majd az utolsó két perc is döntetlennel, hazai időkéréssel és váci emberelőnyben indult. Ötven másodperc volt hátra, amikor labdát szereztünk és büntetőt lőhettünk. Ezt Kuczora Csenge értékesítette, majd kivédekeztük a hazai akciót – győztünk!

Hazai góldobók: Dindar 6; Sahin 5; Demircelen és Gökdemir 4-4; Isikhan, és Vatan 3-3; Türkyilmaz 3 (1); Göker (kapus) és Yilmaz 2-2.

Kiállítások: mindkét oldalon 12 perc.

Hétméteresek: 3/1, illetve 8/8.

Az eredmény alakulása: 8. perc: 3-3; 15. perc: 7-5; 23. perc: 12-10; 37. perc: 17-21; 41. perc: 22-22; 47.perc: 27-26; 54. perc: 31-29; 59. perc: 32-32.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

Csoportkörbe jutott: Praktiker-Vác kettős győzelemmel. A csoportkör sorsolását november 23-án végzik el Bécsben.

Most a magyar válogatott világbajnoki szereplése miatt hosszabb szünet lesz az NB I-es pontvadászatban. Nemzeti csapatunk keretének két váci játékos a tagja: Bukovszky Anna és Kuczora Csenge.

A váci hölgykoszorú legközelebb majd csak december 30-án, szombaton lép pályára tétmérkőzésen, akkor este hattól a Békéscsaba lesz hazai pályán az ellenfél. (Forrás: Városháza – vac.hu – Fotó: vacinkse.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments