Kézilabda – Kevés hiányzott a bravúrhoz

Két Európa Liga megmérettetés közben szerdán egy hazai bajnokin is pályára léptek élvonalbeli kézilabdásaink, és szoros csatában szenvedtek vereséget: Praktiker-Vác – DVSC Schaeffler 27-30 (12-14).

A mieink teljes keretet neveztek, a vendégek 15 játékossal érkeztek. A váciaknál 2 kapus és 3 beálló szerepelt a jegyzőkönyvben.

A mérkőzés párosával szerzett gólokkal indult. Nehezen tudtuk feltörni a Loki védőfalát, de az első 10 percben Csimadia Fanni és Kuczora Csenge remeklésével tartottuk a lépést. A 7-6 elleni támadásaink azonban csak mérsékelt meglepetést okoztak az ellenfélnek.

A meccs első harmadának végén több alkalommal támadhattuk az egyenlítésért (19. perc: 8-9), de a DVSC ezután erősíteni tudott és négy találattal elhúzott. Ezt a szünetig sikerült ugyan megfelezni, ám a látottak alapján szükség lett volna a folytatásban a nagy lelkesedés mellett hatékonyabb váci helyzetkihasználásra is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

A második félidő váltott gólokat hozott eleinte, majd ismét minimálisra redukáltuk a hátrányt (38. perc: 17-18). Ám újra jött egy hullámvölgy és pár perc alatt már ötgólos hátrányba kerül a példásan küzdő, de a fontos pillanatokban sokat hibázó csapatunk.

A záró negyedóra kezdetén sem nézett ki úgy, hogy még tartogat izgalmat a találkozó. Szerencsére 19-24 után még egyszer erősített a Praktiker és ennek köszönhetően a közönséget is lázba hozva az 54. percben 25-26-ra alakult az állás. De az egalizálás ekkor is elmaradt és végül a jobb és rutinosabb játékosokkal rendelkező, dobogóesélyes ellenfél megérdemelten vitte el nagy küzdelem után a pontokat.

A világbajnokság miatti közel másfél hónapos tétmeccs szünet előtt csapatunk még szombaton 13 órától lejátssza a Kastamonu elleni nemzetközi kupavisszavágót is. A 16 gólos magyar fórral induló mérkőzést a tervek szerint a Sport1 TV élőben közvetíti.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

A következő bajnoki december 30-án szombaton este hatkor lesz a Békéscsaba ellen.

A bajnoki jegyzőkönyve

Női kézilabda NB I, 8. forduló: Praktiker-Vác – DVSC Schaeffler 27-30 (12-14)

Vác, 550 néző. Vezette: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

Praktiker-Vác: Csizmadia Fanni – Such Nelli 2, Ferenczy Fruzsina, Bordás Réka, Kuczora Csenge 11 (6), Marincsák Nikolett 3, Ballai Anna 1.

Csere: Bukovszky Anna (kapus), Tyiskov-Helembai Fanny 2, Csíkos Luca 3, Kovács Anikó 1 Ballai Borbála 1, Csire Fanni 1, Bánfai Kíra 1, Kovalcsik Jázmin 1

Vezetőedző: Herbert Gábor

Debrecen, góldobók: Hámori és Vámos P. 5-5; Petrus 4; Töpfner 4 (4); Costa, Füzi-Tóvízi, Grosch, és Vámos M. 2-2; Jovovity, Haggerty, Kácsor és Planéta 1-1.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások: 6 perc, illetve 8 perc. Hétméteresek: 7/6, illetve 5/4

Az eredmény alakulása: 9. perc: 2-4; 16. p.: 6-6; 25. p.: 8-12; 36. p.: 15-16; 44. p.: 17-22; 54. p.: 25-26; (Forrás és fotó: Városháza – vac.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments