Liszka Roland: DOBOGÓ az SuperEnduro GP junior vb francia nyitófutamán

A Laller Racing Dakar Team színeiben induló, Hungarian Motorsport Academy által támogatott fiatal versenyző megkezdte a 2024-es szezont, méghozzá nem is akárhogy. Sporttörténelmet írva harmadik helyezést szerzett a junior világbajnokságon, és komolyan letette a névjegyét a nívós nemzetközi mezőnyben.

A fiatal pilótára kemény menet várt, hiszen az edzések, a kvalifikáció, majd mind a három futam ugyanazon az estén, rövid idő alatt zajlottak. Roland az első pillanattól kezdve erős tempót mutatott, és folyamatosan az általa vágyott top5-ben motorozott. A kvalifikáció ennél is jobban alakult, ahol a váci versenyző a harmadik helyet kaparintotta meg, amivel az első és a harmadik futamon az első sorból rajtolhatott.

A #78-as számmal induló srác az első futamon azonnal az élre is állt, két körön át vezetett is, de az őt üldöző ellenfelek közül nagy harcban kettőnek is sikerült előzni, így Liszka Rolandnak az első versenyen „be kellett érnie” a harmadik helyezéssel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

A második menetben jött a neheze, hiszen ekkor következett a fordított rajtsorrend, ahol a magyar fiú a második sorba került, és csak utolsóként tudott eljönni. Az erős versenytempójának hála viszont nagyon gyorsan zárkózott, körről-körre jött egyre feljebb, és végül hatodikként ért célba.

A harmadik, egyben utolsó futamon Roland a szabályzat és a saját jó időmérős teljesítményének értelmében ismét az első sorból startolhatott, ezúttal is remek rajtot vett és sokáig tartotta a vezetést. A Laller Racing sportolója végül szinte tökéletes, koncentrált versenyzést bemutatva a második helyen zárta ezt a megmérettetést, ami egyben azt is jelentette, hogy sporttörténelmet írva felállhatott a junior világbajnokság első versenyének összetett dobogójára.

Roland nem pihenhet rá sokat erre a sikerre, hiszen nem egészen két hét múlva már Lengyelországban, Krakkóban ad randevút egymásnak a világbajnoki mezőny. (Fotó: SuperEnduro GP)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments