Liszka Roland Franciaországban kezdi a meg SuperEnduro világbajnoki szezont

Ezen a hétvégén Franciaországban elrajtol a FIM SuperEnduro sorozat, ahol az előző évekhez hasonlóan megszokott módon ismét lesz magyar versenyző.

A váci Liszka Roland egy kategóriaváltással nyitja meg a 2024-es esztendőt, és lievini eseményen már a junior világbajnokság mezőnyében áll rajthoz. És ez nem csupán egy kitérő lesz, hanem a teljes szezont, minden helyszínt ebben a kategóriában fog teljesíteni. Az előző szezont szép sikerekkel záró Laller Racing Dakar Team versenyző kemény és speciális felkészülés után nagy várakozásokkal, de vegyes érzésekkel utazott el Franciaországba. A mezőny 20+ résztvevőből áll, de Roland nem ugrik fejest az ismeretlenbe, már van tapasztalata, hiszen 2023-ban az Európa-kupás szereplés mellett kétszer is belekóstolt a junior vb ritmusába. Video

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

A fiatal pilóta nem helyez magára eredménykényszert, de szeretné minél jobb helyen zárni a bajnoki nyitányt. A nemrégiben „dombok királya” címet kiérdemlő pilótának szüksége is lesz a pontokra, hiszen a FIM SuperEnduro junior világbajnokság versenynaptára egy igazi erőltetett menet. November 25-én indul el hódító útjára, hogy rövid idő alatt Lengyelországot, Németországot, Romániát, Magyarországot és Bulgáriát is érintve alig három hónap alatt, márciusban már el is érjen az angliai zárófordulóig.

A Hungarian Motorsport Academy által támogatott sportoló szereplését ITT tudjátok nyomon követni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments