Megalakult a Vác Város Idősügyi Tanács

Kedden délután a városházán megtartotta alakuló ülését az egyhangú képviselő-testületi döntéssel októberben létrehozott Vác Város Idősügyi Tanács.

Az első összejövetelen az elnöki tisztséget betöltő Matkovich Ilona köszöntőjében kiemelte: a jelenlegi városvezetés prioritásként kezeli a Vácon élő időskorú emberek életkörülményeinek javítását, az idős lakossággal történő együttműködést. A polgármester ezt követően megemlítette azokat az intézkedéseket, melyek az elmúlt négy esztendőben ezt a hozzáállást a gyakorlatban is bizonyították.

A Szervezeti és Működési Szabályzat elfogadása után a napirend szerint – az elnöki javaslattal egyetértve – titkárnak választották Simkó Gyulánét, aki röviden ismertette a legfontosabb feladatokat. Az alakuló ülés folytatásában olyan elképzeléseket, javaslatokat, megvitatandó témákat fogalmaztak meg a tagok, melyek mentén a jövőben dolgozni fog a váci Idősügyi Tanács.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Iskolapadból a DDC-ig

Az alakuló ülés hivatalos része Matkovich Ilona zárszavával ért véget.

Vác Város Idősügyi Tanács tagjai

Az idősügyi tanács tagjai négyéves megbízatással rendelkeznek. Elnökük a mindenkori polgármester (jelenleg Matkovich Ilona), az alelnököt a polgármester jelöli ki az alpolgármesterek közül (jelenleg Inotay Gergely). A tanács tagjai szükség szerint, de legalább negyedévente tartják összejövetelüket.

Felkérés alapján szavazati joggal rendelkező tagok: Simkó Gyuláné, Szegedi János, az Esze Tamás Honvéd Nyugdíjas Egyesület delegáltja, Varga Ferenc, az Obsitos Dalárda és Dalkör Kulturális Egyesület delegáltja, Agócsné Kis Terézia, a Deákvári Nyugdíjas Klub delegáltja, Szabados-Slezák Brigitta, a Dr. Kenéz Zoltán Egyesített Szociális Intézmény delegáltja.

Tanácskozási jogú személyek: Chikánné dr. Sarodi Judit, dr. Molnár Lajos, Veres Péterné (Deákvári Nyugdíjas Klub), Racskó Jánosné (Belügyi Nyugdíjasok Pest Megyei Egyesülete – Váci Tagozat), Kovács József (Obsitos Dalárda és Dalkör Kulturális Egyesület). ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments