Országos tűzoltó lépcsőfutó-bajnokság az ország legmagasabb székházában váci nyertesekkel

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság október 28-án új helyszínen, a MOL Campusban tartotta meg hagyományos lépcsőfutó-bajnokságát. Az idén 21. alkalommal megrendezett versenyen több kategóriában lehetett indulni, az abszolút győztes Pauska Krisztián, a MOL FER tűzoltóság versenyzője lett.

A MOL Campus Magyarország legmagasabb irodaépülete. A toronyház 29 emeletes, 143 méter magas, a budapesti Lágymányosi öböl északi partján épült fel 2022-ben. A rajttól a célig 34 emeletet, összesen 754 lépcsőfokot kellett megtenniük a versenyzőknek, ami függőlegesen 133,5 méteres távolságot jelent.

A megméretésen 82 hivatásos, 20 önkéntes, 16 magyar és 6 horvát létesítményi tűzoltó vett részt. A versenyzők egyéni férfi és női kategóriában, illetve párosban indulhattak több korcsoportban. A párosok tagjainak együtt kellett maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem távolodhattak el egymástól.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kortárs megállók: elveszett stációk nyomában – Kiállítás megnyitó a Váci Egyházművészeti Gyűjteményben

A startpisztoly reggel kilenc órakor dördült el, ekkorra már készenlétben állt az a 124 induló, akik az ország minden pontjáról érkeztek, hogy a lépcsőfutás történetében először a MOL Campusban rendezett viadalon részt vegyenek.

A rendezvény fővédnöke dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató volt, aki a verseny végén személyesen adta át a díjakat a legjobbaknak.

A belügyminiszter különdíját a legjobb eredményt elért váci hivatásos tűzoltó páros, Sági József és Adorján Bálint (Váci „C”-sek csapata) vette át.

Gratulálunk a győzteseknek, büszkék vagyunk rájuk! (Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos Facebook-oldala – Fotó: Szabadi Bálint, FKI Videószolgálat) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments