Szent Erzsébet-napi ünnepi szentmisén három karitász önkéntest díjaztak

Árpád-házi Szent Erzsébet, a segítő szeretet védőszentjének ünnepe közeledtével minden évben a Váci Egyházmegyében szolgáló karitász csoportok képviselői Szent Erzsébet-napi ünnepi szentmisén vesznek részt. Az idei évben ez az alkalom november 11-én, Szent Márton napján volt a váci Barátok templomában. A szentmiseáldozatot Marton Zsolt váci megyéspüspök mutatta be, majd megáldotta a Szent Erzsébet-kenyereket és átadta az Erzsébet-díjakat.

A megyéspüspök homíliája elején felelevenítette Szent Márton életét és a hozzá fűződő legendákat, így a legismertebbet is, amikor a koldusnak adja katona köpenyének felét.

Marton Zsolt beszélt a szociális érzékenységről, majd Szent Márton másik „lelki ruhájának” az Istentől kapott jó pásztor karizmáját nevezte, amely püspöki, tanítói, kormányzói tisztségéhez kapcsolódott.

„Szent Márton harmadik „lelki ruhája” az ő imádságos lelkülete volt. Ő az imádságot nem házi feladatnak, hanem Istennel való bensőséges kapcsolatnak tekintette” – mondta Marton Zsolt.

A püspök megáldotta az Isten gondoskodó szeretetét, karitászát kifejező kenyereket, majd átadta a 2023. évi Erzsébet-díjakat azoknak az önkénteseknek, akik évek óta szeretettel és lelkiismeretesen végzik önkéntes munkájukat a rászorulók megsegítése érdekében.

Az idei három díjazott

Bogdányi Krisztina, aki az Alsógödi Karitászcsoport meghatározó tagja és vezetője. Szeretettel, odaadással vezeti és irányítja közösségét, hogy a hozzá fordulóknak együtt segítsenek.

Borbás Elvira, a Katolikus Karitász Monorierdő Csoportjának leglelkesebb tagja, aki jól tudja motiválni társait.

Péntek Attila, a Nagymarosi Szent Rókus Karitász Csoport segítője, mindig ott van, ahol kell, akkor, amikor kell! (Forrás és fotó: vaciegyházmegye.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments