„Varázsszobát” adtak át a Cházár iskola kollégistáinak

Relaxációs és terápiás szobát alakítottak ki a Cházár András EGYMI mintegy 100 kollégistájának. A Michelin Hungária Kft. nagyértékű felajánlásának köszönhetően így a fiatalok egy hangulatvilágítással, vízággyal, beépített hangfalakkal felszerelt és gyógypedagógiai célokra kialakított térrel rendelkező helyiségbe vonulhatnak innentől félre.

Immáron több mint öt évre visszanyúló együttműködést tudhat maga mögött a váci Cházár András Többcélú Közoktatási Intézmény és a Michelin Hungária Kft. Közös projektjeiknek a fénypontjai eddig a gyereknapok voltak, amik során a vállalat ugrálóvárhoz, bohócokhoz és különféle egyéb programokhoz segítette hozzá a helyi speciális nevelési igényű fiatalokat. Ebben az évben azonban szintet léptek, hiszen a Michelin négy magyarországi telephelyéből kettő is részt vett egy úgynevezett „varázsszobának” a kialakításában, ahol egyenként is olyan több százezer forint értékű berendezési tárgy környezetében kapcsolódhatnak ki a diákok, amik elősegítik a fejlődésüket és a készségeiknek a fejlődését egyaránt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Természetbarát kerted van Vácon? - Jelentkezz a Bagolybükk Egyesület felhívására!

Ványi Lászlóné intézményvezető a Váci Naplónak kiemelte, hogy jutalmazásként is tudják majd alkalmazni ezt az új helyiséget, hiszen a gyerekeknek jól kell viselkedniük ahhoz, hogy igénybe vehessék. „A különböző zenéket és fényeket a gyerekek válogathatják majd össze, kizárólag felnőtt társaságában, de a maguk igényei szerint. Maximum 40 percig lehet majd benn lenni, de egyénileg és csoportosan is használhatják. Ez egy nagyon nagy vívmány itt a kollégiumunkban, így hálásak vagyunk, hogy hozzájuthattunk ehhez a nagy értékű felajánláshoz” – nyilatkozta az igazgató.

Majd a francia vállalat képviseletében Kálmán Sándor, a Michelin váci logisztikai központjának a vezetője szólalt fel az átadó alkalmával. „Amikor egy intézményt támogatunk, akkor mindig azt nézzük, hogy annak mi a célja, milyen szerepet vállal a közösségben és úgy érzem a Cházár iskola esetében mondani se kell, nagyon fontos szerepe van. Ráadásul az üzenet azért is fontos, mert úgy érezzük, hogy ez az iskola egy különleges helyzetben van, így alá kell húzni, hogy nem vagytok egyedül, vannak, akik segítenek nektek” – fogalmazott, hozzátéve, hogy az iskola proaktív hozzáállásának köszönhetően mindig egyszerű a közös munka, így ez a projekt már csak azért is közel áll hozzájuk, mert úgy érzik ezzel is adnak valamit a gyerekeknek és a tanároknak egyaránt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Pápay Eszter: Változó kor

Ezt a törekvésüket erősítette meg dr. Nemes Attila, a Michelin Hungária Kft. vezérigazgatója is, aki elmondta: minden telephelyük közelében aktívan keresik azokat a szervezeteket, intézményeket, akiknek tudnak segíteni. Itt Vácon pedig adta magát a lehetőség, hogy a Cházár EGYMI közösségét támogassák. „Különböző programokat támogattunk az elmúlt években is és amikor azt kerestük, hogy hol tudnánk a leginkább segíteni, akkor az iskola kezdeményezésére merült fel ennek a szobának a létrehozása. A projekt abból állt, hogy egyrészt a helyiség kialakításához nyújtottunk támogatást, másrészt ahhoz biztosítottunk forrást, hogy a megfelelő eszközökkel fel tudják szerelni a szobát” – emelte ki dr. Nemes Attila.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments