A vármegye legjobb sportolóit díjazták a Sportkarácsonyon

A Sportkarácsony Pest vármegye amatőr és professzionális sportolóinak találkozója. Különleges alkalom, amikor Pest Vármegye Közgyűlése köszönetet mond mindazoknak, akik kimagasló, példamutató teljesítményre voltak képesek.

Az idei december 15-iki ünnepségen Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke köszöntötte a sportolókat, majd Szabó István, a közgyűlés elnöke mondott beszédet.

Úgy fogalmazott, hogy „a Sportkarácsony arra emlékeztet bennünket, hogy minden sikernek és eredmények az alapja a kitartás, a folyamatos tanulás, az állandó küzdés. Minden történelmi hősünk sikere mögött ott van fiatal évek kalandvágyó bátorsága, ami elindított egy úton még akkor is, ha a jövő, a cél nem volt kézzelfogható.” Beszédét azzal zárta, hogy,„… a sport nem csak arra tanít meg, hogy bárkiből lehet bajnok, hanem arra is, hogy mindenki, aki elég bátor ahhoz, hogy megbízzon a jövőben, az számíthat arra, hogy megfogják a kezét. Ez az, ami igazán nemes, tiszta és emberi. Ez az, ami igazán a sport értéke és az önök sikere.”

Váci kitüntetettek

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

Pest Vármegye Közgyűlése a speciális sportágak kategóriában Az év legeredményesebb Pest vármegyei sportszervezete elismerésben részesítette a Váci Reménység Egyesületet.

Az egyesület atlétika, asztalitenisz és vívás szakosztályában az ép és para sportolók együtt végzik edzéseiket, példamutatóan segítik egymást. Több éve integrált versenyeket is rendeznek. Az idei évben para atlétái értek el kiváló eredményeket a hazai és nemzetközi versenyeken.

Az egyesület elnöke: Kovács Őrs Levente

Pest Vármegye Közgyűlése speciális sportágak kategóriában Az év legjobb Pest Vármegyei sportolója III. díj elismerésben részesítette Szőllősi István para atlétát, a Váci Reménység Sportegyesület versenyzőjét.

Szőllősi István súlylökő paralimpikon. Az idei para atlétika világbajnokságon a kilencedik helyet érte el. A Cseh OPEN világkupán a második lett, a felnőtt magyar bajnokságon a dobogó legfelső fokára állt fel.

Edzője: Magyari Zoltán

Pest Vármegye Közgyűlése és a Pest Megyei Diáksport Szövetség középiskolás korosztályban Az év legeredményesebb Pest Vármegyei iskolája I. díj elismerésben részesíti a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnáziumát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

Évek óta a váci iskola a vármegye legeredményesebb középiskolája, akik nemcsak a sportban, hanem a tanulásban is élen járnak. Ezt bizonyítja, hogy a nemrég kihirdetett országos eredményességi listán a technikumok között az első helyet szerezték meg.

Az elmúlt tanévben is szinte minden sportágban indultak, amit a Magyar Diáksport Szövetség meghirdetett. Az országos diákolimpián tizenegy érmet nyertek, legeredményesebben atlétika és strandkézilabda sportágban szerepeltek.

Az országos pontversenyben 1900 pontot gyűjtöttek és ezzel Pest vármegye legeredményesebb középiskolája lettek.

Az iskola igazgatója: Fábián Gábor. Testnevelői: Hászné Szabó Anita, Hevér János, Holman Nóra, Niedermüllerné Karcag Ildikó, Nemes Tibor, Nagy Enikő és Nagy Péter

Pest Vármegye Közgyűlése általános iskolás korosztályban Az év legjobb Pest Vármegyei diáksportolója III. díj elismerésben részesítette Suijker Rachel úszót, a Váci Vízmű SE versenyzőjét, a váci Juhász Gyula Általános Iskola tanulóját.

Rachel a 2022/2023. tanévben a Pest vármegyei úszás diákolimpián első helyezést ért el 50 méteres mellúszásban, ezzel továbbjutott a Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőbe, ahol szintén a dobogó legfelső fokára állt. Az egyesületi országos bajnokságon több versenyszámban eredményesen szerepelt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

Edzője: Tószegi Márton. Testnevelője: Winternitz Arnold

Pest Vármegye Közgyűlése általános iskolás korosztályban Az év legjobb Pest Vármegyei diáksportolója II. díj elismerésben részesítette Paul Jaylon Michael triatlonistát, a Váci Vízmű SE versenyzőjét, a váci Petőfi Sándor Általános Iskola tanulóját.

2023-ban Michael három rokon sportágban is eredményesen szerepelt az országos döntőkön. Korosztályában aranyérmet nyert aquatlon, duatlon és triatlon sportágban is.

Edzője: Debre Norbert és dr. Kocsis Tamás. Testnevelője: Mata Katalin Hajnalka

Utánpótlás korosztályban Az év legjobb Pest Vármegyei csapata elismerésben részesült a Vágta Multisport Club duatlon mix váltója: Balogh Antónia, Verebélyi Kincső, Hertel Máté és Horváth Ádám.

Gratulálunk a kitüntetetteknek! (Forrás: pestmegye.hu – Fotók: Fényes Gábor) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments