Az utasok igényeihez igazították a MÁV-START december 10-től érvényes új menetrendjét

A szokásos éves menetrendváltáshoz igazodva a MÁV-START idén is számos fejlesztést és változást vezet be a vasúti közlekedésben. A december 10-től érvényes, 2023/2024-es vasúti menetrend célja az elmúlt években elért menetrendi fejlesztések megtartása, továbbá – a lehetőségekhez mérten – a kínálat további bővítése és a menetrend szerinti közlekedés javítása. Az új menetrend immár második alkalommal – a járási egyeztetéseken felül megtartott – júliusi online társadalmi egyeztetés lakossági véleményeit és javaslatait is figyelembe veszi több vonal esetében, hogy még inkább az utasok igényeihez igazított gyakorisággal és indulási időkkel közlekedjenek a vonatok.

A beérkezett lakossági észrevételeket, javaslatokat a kiértékelésüket követően a Budapest–Székesfehérvár, a Vác–Vácrátót–Aszód, a Pécs–Villány–Magyarbóly, a Budapest–Hatvan, a Budapest–Szolnok–Debrecen, a Debrecen–Tiszalök és a Debrecen–Mátészalka vonalak esetében építették be az új menetrendbe.

Térségünket érintő változások

77-es számú Aszód―Galgamácsa―Vácrátót―Vác vonal:

Lakossági kérésre a Hatvanból 6:25 órakor induló, Vácig közlekedő S77-es személyvonat megáll Csörög megállóhelyen is, ezen kívül valamennyi S77-es személyvonat megáll Vác-Alsóváros és Csörög megállóhelyen is.

További menetrendi fejlesztések, vonalankénti változások

77-es számú Hatvan―Aszód―Galgamácsa―Vácrátót―Vác vonal:

A Vácról Aszódra közlekedő személyvonatok – a váci átszállások javítása érdekében – Vácról 14 perccel később, páratlan óra 43 perckor indulnak, Aszódra páros óra 20-kor érkeznek. Aszódon az Eger, illetve a Budapest felé közlekedő Agria InterRégiókhoz csatlakoznak.

Feltételes megállási rend kerül bevezetésre

a 71-es számú Budapest―Vácrátót―Vác vonalon Alagimajor megállóhelyen

a 75-ös számú Vác―Balassagyarmat vonalon

Fenyveshegy, Berkenye, Borsosberény, Drégelyvár, Sáferkút, Drégely, Ipolyvece, Dejtár és Ipolyszög megállóhelyeken valamennyi vonat esetében,

a 77-es számú Aszód―Galgamácsa―Vácrátót―Vác vonalon. (Forrás és fotó: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments