Kézilabda – Az olimpiai selejtezőt érő 10. helyen zárt a vb-n a női válogatott

Az eredeti célt – a legjobb nyolcba kerülést – ugyan nem érte el, de jó továbbjutási esélyekkel részt vehet majd az olimpiai selejtezőn a magyar női kézilabda válogatott.

A mieink játékoskeretében két váci játékos kapott helyet: Bukovszky Anna és Kuczora Csenge. A csoportküzdelmek során Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány hölgykoszorúja a várt fölénnyel verte Paraquay-t és Kamerunt, de fájó vereséget szenvedett Montenegró együttesétől.

A középdöntőben ugyan sikerült megverni Szenegált, de az egyik házigazdától, Svédországtól elszenvedett vereség után már biztosan lemaradt a negyeddöntőt érő első két helyről csapatunk.

Így a mieink számára záró találkozónak számító Horvátország elleni 60 perc arról döntött, hogy sikerül-e egy győzelemmel a világbajnoki 10. helyet és ezzel együtt az olimpiai selejtezős lehetőséget megkaparintani. A mérkőzés hajrájáig úgy tűnt, erre semmi esély – a rivális már hat góllal is vezetett a második félidőben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Asztalitenisz – Váciak a Délkelet csoportban

Azonban a magyar lányok egészen káprázatos küzdeni tudással – a Vácon nevelkedett Bíró Blanka kapusbravúrjaival is – egy végtelenül izgalmas végjátékban 23-22-re nyertek és megtartották esélyüket, hogy ott lehetnek a párizsi ötkarikás játékokon. Méghozzá jó eséllyel, hiszen a négycsapatos selejtezőben elegendő lesz Japánt és Kamerunt megelőzni a kijutáshoz. (Forrás: Városháza – vac.hu – Fotó: MTI)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments