Kézilabda – Naptári évzárás a harmadosztályban

Mint ismeretes, a kézilabda pontvadászat harmadik vonalának számító NB II-es felnőtt bajnokságban egy-egy női és férfi együttes szerepel városunkból. A 2023-as esztendő végén – három fordulóval az alapszakaszbeli csoportmeccsek zárása előtt – a Praktiker-Vác és a Váci FKA egyaránt a nyolccsapatos mezőny 3. helyén várhatja a téli szünetet követő folytatást.

Mindkét nem NB II-es bajnoksága új – és nem kicsit bonyolult… – rendszerben zajlik. Nyolc darab nyolccsapatos csoportban indult a pontvadászat, amely aztán felső-és alsóházi mezőnyre válik ketté. Így a mostani (alap)szakaszban a csoport első négy helyén kell végezni ahhoz, hogy a folyatásban az előkelőbb helyekért léphessen pályára az adott együttes. Ezt jelenleg – amikor még 3 játéknap lesz hátra február-márciusban – mindkét váci csapat teljesíti.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

A Praktiker-Vác U21-es hölgykoszorúja nagyon fiatal játékosokból áll és a meccsenkénti igen változatos összetételű játékoskeretre jellemző, hogy eddig 29 különböző kézilabdázónő található a gólt szerzők listáján. A lejátszott 11 bajnoki találkozó közül csapatunk hetet nyert meg és négyet vesztett el. A csoportban eddig minden összecsapását megnyerte a gödi együttes, amely az előző sorozatban is csoportgyőztes lett, ám a feljutást jelentő osztályozót nem vállalta.

A csapat vezetőedzője Pálfalvi-Németh Lilla. A házi góllövőlistát utcahosszal vezeti Kacsó Noémi, aki 8 meccsen 78 alkalommal talált az ellenfél hálójában. Kiemelkedő még Molnár Korinna gólátlaga is, akinek 4 találkozón dobott gólátlaga szintén túllépi a meccsenkénti kilences átlagot.

A férfiaknál a Váci FKA nagy versenyben van a csoport második helyéért a salgótarjáni alakulattal. A mieink az eddigi 11 bajnokijuk közül 8 alkalommal nyertek, és 1 döntetlen mellett 2 találkozót vesztettek. A megszerzett 17 pont eggyel szerényebb, mint a nagy rivális nógrádiaké. A csoportot hibátlan mérleggel a DVTK vezeti és fogja megnyerni. A mögötte lévő együttes kiléte a papírforma szerint a záró fordulóban, a Vác – Salgótarján rangadón fog eldőlni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

A Miklián Dávid vezetőedző irányításával szereplő VFKA eddigi legeredményesebb gólszerzői: Miklián Bálint 42; Nagy Norbert 39; Dudoli Márk és Singely Mihály 35-35 találattal. (Forrás: Városháza – vac.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments