Kiváló Kempo eredményeket ért el két fiatal sportoló

Egy büszke apuka számolt be a gyermekei kiváló Kempo sporteredményeiről lapunknak. Gyökeri Noémi és Gyökeri János  a BVSC Kempo K1 MMA  Verebes Team-nek a sportolói, akik szép eredménnyel zárták az őszi versenyszezont.

A beszámolóban olvashatjuk, hogy Gyökeri Noémi (az Apor főiskola hallgatója) és Gyökeri János (a Király Endre tanulója) szeptember 30-án Zalaegerszegen az ICO COMBAT SPORT OB-n nagyon szép eredményeket produkált. Noémi formagyakorlatokban indult, ami egy arany- és egy bronzéremmel gazdagította az éremfalát. János ketrecben küzdött K1 szabályrendszerben és két aranyéremmel lett gazdagabb. Technikai számokból egy ezüstérem sikerült. Ez volt az utolsó 18 év alatti versenye.

Az október 14-i Katana Nemzetközi Kempo Kupán Györeki János már felnőtt kategóriában indult. A földharc ezüstéremmel míg a knock down küzdelem nagy harc árán aranyéremmel zárult.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

 

November 4-én Noémi az Eger Kupa Kempo Bajnokságon vett részt. Itt pusztakezes és fegyveres formagyakorlatból egy-egy ezüstöt, míg földharcból egy aranyat hozott.

December 3-án az UWSKF Kempo Világkupa került megrendezésre. Noémi nagyon szép formagyakorlatok és kemény küzdelmek árán három arany- és két bronzéremmel zárta a napot.

János a technikai számból ezüstérmes lett. Knock down küzdelemből nem volt ellenfele a saját korosztályában így bevállalt egy magasabb súlycsoportot. 11 kilóval nehezebb és 16 évvel idősebb tapasztalt harcos volt az ellenfele. Óriási küzdelem volt, de még a nagy súly és korosztálykülönbség ellenére is sikerült nyernie, így aranyéremmel zárult a 2023-as Világkupa.

Sajnos meccs közben Noéminek megsérült a térde, Jánosnak meg eltört a lábujja. Most kis szünetet kell tartaniuk, de amint felépülnek folytatják az edzéseket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

Februárra már tervbe van véve az övvizsga, ahol már a fekete övért fognak küzdeni.

Mindkét versenyző erős húzóereje a csapatnak, a kicsik felnéznek rájuk. Mindig készen állnak segíteni nekik a fejlődésükben vagy akár verseny közben. Köszönet illeti mesterüket Verebes Miklóst a sok rájuk fordított időért és a sikeres felkészítésért. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments