Pedagógusok számára indított új akkreditált továbbképzési tanfolyamot a Jobb Veled a Világ Alapítvány

A Jobb Veled a Világ Alapítvány 10 éve indította útjára a Boldogságóra Programot, amely mára mintegy 1500 oktatási intézményben érhető el, ezzel az egyik legnagyobb, az érzelmi intelligenciát fejlesztő élménypedagógiai programmá vált. Az Alapítvány most egy új, akkreditált továbbképzési tanfolyamot indít kifejezetten a pedagógusok számára. A képzésekre online várják a jelentkezéseket.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra Programjában a 2023/24-es tanévben is mintegy 1500 óvoda és iskola 7000 pedagógusa vesz részt, így a pozitív pszichológia alapjaira épített egyedülálló oktatási kezdeményezés több tízezer diákhoz jut el. A már 10 éves pogram sikerei és a pedagógusok visszajelzései alapján az alapítvány most egy új, akkreditált, úgynevezett mindfulness tanfolyamot indít a pedagógusok lelki jóllétéért.

A mindfulness lényege a tudatosság, a tudatos jelenlét, más néven az éber figyelem. Több évtizedes kutatások bizonyítják a mindfulness személyes jóllétre gyakorolt előnyeit, melyek már néhány hónap alatt érezhető változást eredményeznek. „A tanfolyamot olyan pedagógusok számára hoztuk létre, akik többet szeretnének megtudni arról, hogy mi is az a mindfulness, hogyan lehet jótékony hatással az életükre, a munkájukra, a diákokkal való kapcsolatukra. A tanfolyam célja, hogy a pedagógusok saját élményt szerezzenek a mindfulness-szel kapcsolatban, bevezessék annak gyakorlását az életükbe és az óráikba.” – mondta el az új tanfolyam elindítása kapcsán Bagdi Bella pszichológus, a Jobb Veled Alapítvány elnöke.

A mindfulness tanfolyam során egyéni reflektív és csoportos gyakorlatokat végezhetnek a jelentkezők, melyek elsajátítása után olyan új eszköztárral bővíthetik tudásukat a pedagógusok, amelyek pozitív hatással lesznek saját és diákjaik hangulatára, koncentrációs képességére, életvezetésére és kommunikációjára egyaránt.

A XXI. században a diákok a tanulmányi és társadalmi elvárásoknak való megfelelés mellett olyan kihívásokkal szembesülnek, amelyek befolyásolják a figyelem összpontosításának, a nehéz érzelmek szabályozásának, a belső ellenálló képesség kialakításának és az egészséges kapcsolatok kialakításának képességét. Ebben a korszakban a pedagógusok még fontosabb támaszai lehetnek a gyermekeknek, hiszen a felmérések szerint azok a középiskolás fiatalok, akik jobban kapcsolódnak a tanáraikhoz, diáktársaikhoz, sokkal kiegyensúlyozottabb életet élhetnek.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány új, pedagógusok számára indított akkreditált mindfulness tanfolyamáról bővebb információk a következő weboldalon érhetőek el: https://kepzes.boldogsagora.hu/mindfulness/ (Forrás: Jobb Veled a Világ Alapítvány sajtóközleménye)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments