December 24-én az élelmiszer-üzletláncok egy része délig tart nyitva – A Penny, Lidl és a saját üzemeltetésű Spar üzletek zárva lesznek

Az élelmiszer-üzletláncok egy része délig nyitva tart, ugyanakkor a Penny és a Lidl valamennyi üzlete zárva lesz december 24-én, a Spar is zárva tartja a legtöbb saját üzletét a bevásárlóközpontok kivételével – közölték az áruházak az MTI-vel.

Az Auchan áruházak december 24-én délig nyitva lesznek. Azt közölték, hogy a tapasztalataik szerint sokaknak szükségük lehet valamire ilyenkor is. Másrészt azoknak is szeretnének kedvezni, akik reggeli sütésű kenyeret, kalácsot szereznének be a többnapos ünnepre.

Hasonlóan jár el a Tesco is: a vásárlói igényeknek megfelelően az évek óta megszokott rövidített nyitva tartással várja a vásárlókat december 24-én déli 12 óráig. A Tesco szerint a vásárlók igénylik az utolsó pillanatos bevásárlás lehetőségét, különös tekintettel azok, akik  december 23-án hosszabbított munkaidőben dolgoznak.

Az élelmiszer-üzletláncok közül az Aldi Magyarország a korábbi évekhez hasonlóan az idén december 24-én is, országosan egységesen 12 óráig nyitva tartja valamennyi áruházát. Az üzletlánc magyarországi foglalkoztatottjainak 75 százaléka a korábbi évekhez hasonlóan idén december 24-én is pihenőnapját tölti, a 171 üzlet működését a munkatársak negyede biztosítja, akik a jogszabályoknak megfelelő túlórapótlékban részesülnek.

A Spar Magyarország azt közölte, hogy a karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében december 24-én zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét, kivéve az Interspar-okat és egyes bevásárlóközpontokban lévő Spar és City Spar szupermarketeket. Akik ezen a napon dolgozni fognak, 100 százalék túlórapótlékban részesülnek – közölte a vállalat.

A Penny Market Kft. vezetése a munkavállalói és a vásárlói érdekeit megvizsgálva döntött úgy, hogy december 24. és 26. között 230 magyarországi üzletét egységesen zárva tartja. Az üzletlánc december 22-én és 23-án meghosszabbított nyitvatartással, este 22 óráig várja a vásárlókat, december 27-től pedig már a szokásos üzemidőben tartanak nyitva. Az üzletlánc jelenleg 230 üzletet, 3 logisztikai központot üzemeltet és csaknem 5000 munkatársat foglalkoztat Magyarországon.

A Lidl Magyarország szintén jelezte, hogy mind a 200 üzlete zárva tart december 24-én. (Forrás MTI)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments