A börzsönyi hegyimentőknél járt dr. Tarnai Richárd főispán és Némethné Pintér Csilla, Szokolya polgármestere

A Pest Vármegyei Védelmi Bizottság elnöke, dr. Tarnai Richárd főispán és Némethné Pintér Csilla, Szokolya polgármestere az elmúlt héten hivatalos látogatást tettek a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat bázisán.

A védelmi bizottság elnökeként dr. Tarnai Richárd megismerte a hegyimentők által használt eszközöket és módszereket, valamint megtekintett egy mentési gyakorlatot is – olvasható a szolgálat Facebook oldalán.

„A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat a szemléltetés kedvéért velem próbálta ki azt a speciális hordágyat, amelyet a közelmúltban szereztek be. A vármegyei védelmi bizottság elnökeként találkoztam velük a szokolyai bázisukon, ahonnan Királyrétre vettük az irányt.

A civil szervezet 2022. óta segít a bajbajutottakon a Börzsöny teljes területén. A közelmúltban ők biztosították Novák Katalin elnök asszony és túratársai biztonságos útját a Nagy-Hideg-hegy és Nógrád között.

Munkájuk és céltudatosságuk példamutató, örülök, hogy személyesen találkozhattunk!” – számol be a látogatásról dr. Tarnai Richárd Facebook oldalán. (Forrás és fotók: Facebook)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments