Így óvhatjuk meg idén is kedvenceinket

Sok kutya kerül állatorvoshoz azért, mert nem megfelelő ételt kap. Ez azonban csupán az egyik ok, amivel a gazdik tudattalanul árthatnak kedvenceiknek. Dr. Piller Pálma állatorvos ezért a felelős és tudatos állattartás érdekében kutya elsősegély tanfolyamot és felelős gazdi képzést indít a kutyagazdák számára.

Nagyon sokat fejlődött a hazai állattartó kultúra az elmúlt években, azonban még mindig sok a véletlen mérgezés, az elkerülhető baleset, és a megelőzés terén is van hova fejlődni. Sok kutya ugyanis azért kerül állatorvoshoz, mert nem a számára megfelelő ételt kapta, vagy mert a gazdi nem ismerte fel időben egy betegség tüneteit, csak már előrehaladott stádiumban. Mivel minden betegség kezelésének sikeressége nagyban függ attól, hogy mennyire korán kezdjük meg a kezelést, fontos, hogy az állattartók felismerjék ezeket a vészhelyzeteket és megfelelően tudjanak cselekedni a bajban. Dr. Piller Pálma (fotónkon) állatorvos ezért az első hazai kutyaszitter képzés után létrehozta a gazdiképzőt, ahol kutya elsősegély tanfolyammal és felelős gazdi képzéssel segítik az állattartókat.

„A felelős és tudatos állattartást nem a rendelőben, hanem otthon kell elkezdeni. Ezért jöttek létre a gazdiknak szóló képzések, amelyek a leggyakoribb egészségügyi problémák, balesetmegelőzés és egyéb baj esetén a helyes tennivalókra összpontosítanak” – tájékoztatott dr. Piller Pálma, a PetWiseCare alapító állatorvosa. Az állatorvos felkeresésének harmadik leggyakoribb oka ugyanis a baleset, amelyek nagy része ráadásul megelőzhető lenne, ha tisztában vagyunk a veszélyforrásokkal. „Sok esetben, ha megtörténik a baj, a gazdik nem tudnak cselekedni, lefagynak és késlekednek a kutya orvoshoz szállításával. Ilyenkor versenyt futunk az idővel és életmentő lehet, ha magabiztosan meg tudják őrizni lélekjelenlétüket, tudják, milyen lépéseket kell tenniük, amíg állatorvoshoz szállítják kedvencüket” – tette hozzá.

A doktornő hosszú távú célja, hogy magasabb szintre emelje a felelős állattartást és egy tudatos közösséget hozzon létre. A www.gazdisuli.hu oldalon elérhető képzés mellett ezért az ország első kutyaszitter oktatását is elindította. A PetWiseCare kisállat-szitter platform állatorvosok által biztosított képzése azoknak az állatbarátoknak szól, akik vállalják, hogy mások kedvenceire vigyáznak. Az állattulajdonosok az oldalon biztonságos rendszeren keresztül foglalhatnak szittert kedvencüknek, ha nem tudnak velük lenni nyaralás, túlóra vagy egyéb elfoglaltság miatt. A felügyeletek során 0-24 órás állatorvosi tanácsadással és házhoz járó állatorvosi szolgáltatással támogatják a szittereket.

A startup fejlődését az iparágfüggetlen start it @K&H, Magyarország legnagyobb vállalati inkubátora segíti, ami a programot üzemeltető K&H stratégiai törekvéseivel összhangban, kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatósági startupokra, így a női alapítású csapatokra, hozzájárulva az ökoszisztémában a nemi egyenlőség erősítéséhez. A szakmai mentorok és digitális technológiai szolgáltatások mellett a programban korábban részt vevő csapatok tapasztalatai és a kapcsolatépítést szolgáló események is hozzájárulnak a PetWiseCare gyorsabb szintlépéséhez. (Forrás és fotó: KH sajtóközlemény)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments