Kézilabda – Amikor a döntetlen vereség

A nemzetközihez hasonlóan nagyon nehéz sorsolást kapott a hazai kupaporondon is a váci élvonalbeli kézilabda együttes, és balszerencsés módon már egy meccs után búcsúzott a sorozattól: Praktiker-Vác – DVSC 26-26 (15-13).

A mieink kezdősora ez volt: Csizmadia Fanni – Such Nelli 1, Ferenczy Fruzsina 2, Kuczora Csenge 9 (4), Kovalcsik Jázmin 1, Csíkos Luca 5, Csire Fanni 1. Csereként kapott lehetőséget a kapuban Bukovszky Anna és Győri Alexa, a mezőnyben Marincsák Nikolett, Tyiskov-Helembai Fanny 5, Kovács Anikó 2, Ballai Anna, Kurucz Aida és Ballai Borbála.

A hétköznap esti meccsre is kellemesen sokan voltak kíváncsiak. A találkozó úgy indult, ahogyan a vasárnapi EL-ütközet zárult: Csíkos Luca talált a kapuba. Ám a folytatásban a hosszú lefolyású támadásaink során nemigen találtuk az utat a gólhelyzetig. Emiatt a 8. percben máris időt kellett kérnie Herbert Gábor vezetőedzőnek, ami sikeresnek bizonyult: 3-5-ről fordítottunk, majd szinte a teljes első félidőben vezetett csapatunk. Ebben nagy szerepe volt az ellenfél büntetőihez pályára érkező Győri Alexának, akivel szemben sorra hibázták el a hétméterest a vendégek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

Sajnos a pihenő után a nagy lendülettel kezdő Loki egy 5-1-es gólszériával fordított, így ismét váci időkérés következhetett. Aztán 18-19-nél kölcsönös kapkodásba és hibázásba kezdtek a hölgyek, de szerencsére a váciak mozdultak el a holtpontról.

Az utolsó negyedóra és a záró tíz perc is döntetlennel indult, ami a vendégek továbbjutását jelentette. Majd 23-22-re sikerült vezetést szerezni, ám három Loki-találat következett. A kétgólos hátrányt ugyan fél perccel a vége előtt sikerült egalizálni, sőt ezt követően labdát is szereztünk, ám a vasárnapihoz hasonló döntetlen most a kiesést jelentette.

Már vasárnap folytatódik a váciak igen sűrű tétmeccs sorozata. Csapatunk vasárnap délután kettőtől (SportTV 1 élő közvetítés) a dániai győzelmével csoportfavorittá avanzsált norvég Storhamar otthonában igyekszik majd helytállni. A következő itthoni játékra január 18-án csütörtökön este hatkor kerül sor, amikor bajnoki találkozóra az MTK érkezik a városi sportcsarnokba. (Forrás: Városháza – Fotó: Praktiker-Vác Facebook sajtótájékoztató)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments