Kézilabda – Csodás váci kézilabdás vasárnap

Az Európa Liga csoportkörének első részét gyönyörű sikerrel zárta a váci együttes, miután a norvég riválissal ellentétben a dán ellenfelével szemben a (sokkal) szebbik arcát mutatta: Praktiker-Vác – Nykobing 27-24 (13.11).

Kezdőhetesünket a Bukovszky Anna – Bánfai Kíra, Kovács Anikó 3, Kuczora Csenge 11 (1), Bordás Réka 1, Csíkos Luca 9, Csire Fanni formációban küldte pályára Herbert Gábor vezetőedző. Csereként lépett később pályára Csizmadia Fanni (kapus), Kovalcsik Jázmin 1, Marincsák Nikolett, Ballai Borbála, Kurucz Aida 1, Such Nelli, Ballai Anna 1.

Ezúttal is megtelt a csarnok nézőtere és a szurkolók bizalmát meghálálva a mérkőzést ezúttal jól összpontosítva és négygólos vezetéssel indította csapatunk. Ez már az 5. percben időkérésre sarkallta a vendégek trénerét, ami segített is együttesének és a 6-1-nél meglévő ötgólos hátrányát elkezdte ledolgozni. Bukovszky Anna remeklése ellenére – kihagyott hetesünk és a most is haszontalan emberelőnyünk miatt is – magára talált a dán hölgykoszorú, radikálisan csökkent támadásaink hatékonysága.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

Az első 10 percben dobott féltucat hazai gól után a következő tízben már csak ennek harmadára futotta – több, mint hétperces gólcsenddel.

Szerencsére nem egy egalizálási lehetőséget pazarolt el az ellenfél, míg aztán a 24. percben elfogyott a fórunk, annak ellenére, hogy a két csapat kapusteljesítményében hatalmas különbség volt. A hajrá elején erősíteni tudtak a mieink, és szép átlövésgólokkal újra háromgólos lett az előny, melyből kettő megmaradt a hullámzó küzdelmet hozó félidőt követő pihenőre.

A második játékrész elejére már minden hazai mezőnyjátékos pályára léphetett, de ennek ellenére következett a már sokat megszenvedett gyenge kezdés, ismételt dán egyenlítéssel. Kölcsönösen sokat hibáztak a csapatok, fontos támadásokat hiúsítottak meg az egyéni bakik. Újabb fájóan hosszú váci góltalanság szomorította a váci szurkolókat, aminek az lett a következménye, hogy a meccs háromnegyedénél akár fordíthattak volna a dánok.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

A záró negyedórát viszont ismét gyors váci góltriász vezette fel. A vendégek időkérés után áttértek a kapus nélküli támadásokra, ami sajnos gyorsan eredményt hozott számukra. Amire Herbert Gábor eligazítása próbált válaszolni. Tartotta 1-2 találatnyi fórját a Vác, és már csak 5 perc volt a mérkőzésből.

A véghajrában másfél perccel a végső sípszó előtt mi támadhattunk kétgólos előnyünknél. Vezetőedzőnk kikérte az utolsó idejét is. A dánok természetesen letámadtak, ám Csíkos Luca ismét betalált. A befejező percet is kettő gól előnnyel, ám emberhátrányban játszottuk le, amikor Csíkos Luca ismét villant és döntött.

Egy olyan meccset sikerült hatalmas szívvel és néhány játékosunk fantasztikus produkciójával megnyerni, amelyen egyszer sem vezetett az előző sorozat döntőse. (Az akkori győztes Ikast a BL-be avanzsált, tehát a tavalyi legjobb EL-csapat volt az ellenfél!) Ellenük kapusaink (Bukovszky Anna és Csizmadia Fanni), illetve Kuczora Csenge (11 gól!) és Csíkos Luca (9 találat!) vezérletével olyan eredményt ért el csapatunk, melyre sokan felkapják a fejüket- nem csak hazánkban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

A csoport másik összecsapásán: Podravka (horvát) – Storhamar (norvég) 23-19 (13-9).

Most egy hét szünet lesz az Európa Ligában. A váciak legközelebb a mai ellenfél otthonában február 4-én vasárnap este 6 órakor lép pályára a sorozat keretében. Előtte január 27-én szombaton 17 órától az élvonalbeli pontvadászat során Balatonbogláron a NEKA vendége lesz csapatunk. (Forrás: Városháza – vac.hu – Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments