Kézilabda – Egy értékes pont a gödör legaljáról

Sorrendben a negyedik nemzetközi kupás csoportkörét kezdte meg vasárnap este a váci női kézilabda együttes. A mieink szoros első félidő után előbb elvesztették a nyitómeccset, majd fantasztikus hajrával mégis döntetlent harcoltak ki: Praktiker-Vác – Podravka Vegeta (horvát) 28-28 (12-13).

A hét közben érkezett az első hivatalos hír a váci játékoskeret változásáról: Kuczora Csenge a német Thüringer HC együtteséhez távozik a nyáron.

Csapatunk ma a Bukovszky Anna – Such Nelli 2, Ferenczy Fruzsina 2, Tyiskov-Helembai Fanny 7, Kuczora Csenge 7 (4), Marincsák Nikolett 3, Ballai Anna 1 kezdőhetessel indította a mérkőzését. Csereként lépett pályára Győri Alexa és Csizmadia Fanni (kapusok), Csíkos Luca 1, Kovalcsik Jázmin 2, Kovács Anikó, Ballai Borbála 2, Bánfai Kíra 1.

Egy peches kapott góllal és két kihagyott váci ziccerrel indult a meccs. Kétgólos hátrányunk után az 5. percben Marincsák Nikolett szerezte az első hazai találatot. Majd két Such Nelli hálózörgetéssel egalizáltunk (7. perc: 3-3). A horvátok gólzsákjának, Barisicsnek kiállítása alatt is döntetlen maradt az állás.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

Az újabb váci emberelőnyt sem úsztuk meg kapott gól nélkül, így nem sikerült átvenni a vezetést. A félidő második fele Kuczora Csenge értékesített büntetőjével és 7-7-tel kezdődött. Hazai emberhátrányt sikerült megúszni a lelkes közönségnek és a remekül küzdő csapatunknak hála. Ám támadásainkba sok hiba csúszott, így továbbra is az egyenlítésekért kellett harcolni. Kevés gól esett, a találkozó harmadánál 8-8 állt az eredményjelzőn.

Bukovszky Anna bravúrjait követően Kovalcsik Jázmin találata az első váci vezetést és horvát időkérést jelentett. A játékrész hajrája rontott Podravka-hetessel és kölcsönösen elhibázott akciókkal indult. Sajnos a jó védekezésünk és a többperces horvát gólcsend sem hozott megnyugtató váci előnyt, mert átlövéseink nem értek célt.

Így aztán visszavette a vezetést az ellenfél, amely ki is váltott egy váci időkérést, ám a szünetet éppen az ellenfél minimális előnye jelentette.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A folytatás egyenlítést és kettős emberfórt hozott, ám nem többet. Barisics viszont továbbra is ellenállhatatlanul szórta a gólokat. Ugyanúgy kétgólos hátrányt szedtünk össze, mint az első félidő elején. Ráadásul buta kiállítások nehezítették a mieink dolgát.

A találkozó háromnegyedénél támadásainkból teljesen kihunyt a gólveszély, ugyanakkor az eladott labdákból bő előnyt szerzett a Podravka. Következett az utolsó Herbert-eligazítás, majd Barisics kipirosozása. Tartotta 5-6 gólos előnyét a vendég hölgykoszorú, és már csak a záró negyedóra volt hátra.

Ennek elején gólra gól volt a válasz. A záró percekre a vendégek ritkán látható, komoly hullámvölgybe kerültek. A szurkolók által támogatott váciak ezt megérezve egészen káprázatos összpontosítással gólról-gólra csökkentették a hátrányt. Talán a rivális sem gondolta, hogy 8 perc alatt le lehet dolgozni hétgólos hátrányt. Viszont az utolsó perc már csak egyetlen gól különbséggel indult, mivel a vendégek képtelenek voltak a kapuba találni. A kettős emberelőnybe került váciak Csíkos Luca találatával utolérték a horvátokat. Pár másodperce maradt az időkérés után a vendégeknek, amit egy hatástalan időntúli szabaddobással zártak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

A Praktiker-Vác nem sokat pihenhet: január 10-én este hatkor a hazai kupasorozatban a legjobb nyolc közé jutásért a debrecenieket fogadja egymeccses párharcra. Majd ezt követően az EL-csoport norvég együtteséhez utaznak, hogy vasárnap délután kettőtől megmérkőzzenek a Storhamar csapatával. (A találkozót a tervek szerint a Sport1 TV élőben közvetíti.) (Forrás: Városháza – Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments