Kézilabda – Naptári évzáró bedarálós győzelemmel

A 2023-as esztendő utolsó mérkőzését játszották le élvonalbeli kézilabdásaink 2023 december 30-án este a városi sportcsarnokban. A hosszú bajnoki szünet után jól hajrázva gyűjtötte be a kötelező pontokat csapatunk: Praktiker-Vác – Békéscsaba 28-24 (11-11).

A mérkőzés első perceiben nem láthattunk nagy kapkodást, viszont két elrontott Kuczora-lövést is góllal büntettek a vendégek. Az első hazai találatunkra 4 percet kellett várni, de Marincsák Nikolett eredményességének köszönhetően egy tucat perc lepergése után 8-5-re meglépett csapatunk.

Ám ezután kétszer is pocsékul használtuk ki emberelőnyünket, büntető is kimaradt és a kapufák sora is bosszantotta a váci drukkereket. A négy zsinórban dobott vácit három egymást követő viharsarki találat tromfolta, így a félidő hajrája 9-11-es állással indult. Bizony örülni kellett, hogy a több halvány játékos produktum ellenére legalább döntetlenre sikerült menteni a játékrészt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

A szünetet követően egy árva gólunkra öt válasz érkezett (38. perc: 12-16). Kuczora Csenge szerencsére megtalálta góllövő formáját, így a félidő feléig 2-4 gólos maradt a hátrányunk. A záró negyedóra azonban 19-15-ös csabai fórral indult.

És ekkor történt meg az a váci taktikaváltás, amely végül pontokat jelentett. Csapatunk átállt az 5+1-s védőfalra, amelyben Csíkos Luca egészen hatékonyan látta el a zavaró feladatát. Ráadásul a fiatal átlövő az addig támadásban mutatott betlije után sorban talált be a láthatóan fáradó békéscsabai védekezést kihasználva. Vezérletével most a hazaiak értek el egy 5-1-es gólszériát és a záró 5 perc elején már 24-21-et mutatott az eredményjelző.

A véghajrában aztán okosan játszva úgy szorgoskodott össze ötgólos fórt a Vác, hogy a mérkőzés első háromnegyedében erre semmi jel nem mutatott. Viszont a pontok mégis bekerültek a zsebbe – úgy, hogy jó teljesítményről (a hajrát leszámítva) nemigen lehetett beszélni a látottak kapcsán.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

Váci góldobók: Kuczora Csenge 8; Marincsák Nikolett és Such Nelli 5-5; Csíkos Luca 4; Ballai Anna 3; Ballai Borbála 2 (2); Kovalcsik Jázmin 1.

Az eddig 11 bajnokin 10 pontot gyűjtő, és az 5. helyre előlépő váciak következő bajnokija január 18-án, csütörtökön lesz (Praktiker-Vác – MTK 18.00), ám addig a mieinkre két nemzetközi és hazai kupatalálkozó vár. Sorrendben:

Január 7., vasárnap 18 óra: Praktiker-Vác –Podravka (EL)

Január 10., szerda 18 óra: Praktiker-Vác – DVSC (MK)

Január 14., vasárnap 14 óra: Storhamar – Praktiker-Vác (EL). (Forrás és fotó: Városháza – vac.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments