Kézilabda – Szép győzelemmel fejeződött be a pontvadászat első köre

Az egy hónapos nagy hajtás után ezen a héten csak egy tétmérkőzésen lépett pályára a váci NB I-es felnőtt kézilabda együttes. A kiesés ellen küzdő akadémista hölgykoszorú ellen könnyedén nyertek a mieink: NEKA – Praktiker-Vác 22-34 (9-16).

A váciak kezdőhetesét Bukovszky Anna – Such Nelli 4, Kovács Anikó, Bordás Réka 2, Kuczora Csenge 7 (1), Csíkos Luca 5 és Ballai Anna 2 alkotta. Pályára lépett még csereként Győri Alexa 1 és Csizmadia Fanni (kapusok), Marincsák Nikolett 3, Ballai Borbála 5, Kovalcsik Jázmin, Csire Fanni 2, Bánfai Kíra 3 és Kurucz Aida.

Kezdésnek négy váci előnyszerzést is kiegyenlített, majd a 7. percben emberelőnyben átvette a vezetést a vendéglátó, amit aztán gyorsan visszafordítottak a mieink saját javukra A sorozatos gólszerzéseket néhány kölcsönösen elrontott támadás követte: féltucat perc lepergése csupán egy-egy gólt hozott.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Labdarúgás - Hoztuk a kötelezőt a Felsőpakony ellen

A játékrész második fele is minimális vendégfórral indult, majd egy rontott hazai hetes utána a 18. percben volt először kétgólos differencia a csapatok között – ide. Határozott, jó védekezésünket jelzi, hogy a 15. perc legelején dobott 7. találata után a következő gólját a 24. percben érte el a NEKA – miközben a mieink négy alkalommal találtak be.

A szünet előtti percek újabb boglári időkéréssel indultak. Bukovszky Anna ismét remekelt, neki is köszönhető, hogy az első félidő második részében csupán kétszer zörgött a kapuhálónk. Hullámvölgy nélküli, jó teljesítménnyel és megnyugtató, hétgólos váci fórral mehetett pihenni együttesünk.

A folytatás úgy kezdődött, ahogy az első 30 perc zárult: Ballai Borbála találattal már nyolc volt a különbség. Bukovszky Anna is folytatta bravúrjait, ekkor 50% felett volt a védéshatékonysága. Kuczora Csenge büntetőjével a 36. percben lett meg a „közte tíz”.

Ekkor döccent meg átmenetileg egy kissé az akcióink gólérzékenysége: 5 percig nem sikerült betalálni, majd a záró negyedóra váltott hálózörgetésekkel indult. Ezek egyikét a mieink kapusa, Győri Alexa dobta. Az első negyedóra kivételével edzőmérkőzés jelleggel lezajlott meccs végén egyetlen kérdés maradt: meglesz-e a tízgólos differencia – egytucatnyi lett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Sikeresen szerepeltek a Vác Városi Evezős Club sportolói a regionális evezős duatlon versenyen

A mostani meccs után immár minden élvonalbeli riválisával szemben egy alkalommal megmérkőztek a mieink. A lejátszott 13 találkozó mérlege: 7 győzelem és 6 vereség. A megszerzett 14 pont jelenleg a tabella 5. helyére jogosítja a mieinket.

A legközelebbi bajnoki erőpróba majd csak február közepén lesz (Kisvárda – Praktiker-Vác 02. 15. csütörtök, 18 óra). Addig azonban két idegenbeli Európa Liga összecsapás is vár majd csapatunkra – legközelebb február első vasárnapján este 6 órakor a Nykobing otthonában. (Forrás: Városháza – vac.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments