Köszönet a vízügyi szakembereknek

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, térségünk országgyűlési képviselője Facebook oldalán mondott köszönetet a vízügyi szakembereknek, akik a Duna áradása miatt kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

„Sok vízügyes a karácsonyt nem a szeretteivel töltötte, hanem több millió magyar ember biztonságát és otthonát védve dolgoztak az áradások megfékezésén. Az Országos Műszaki Irányító Törzs azonnal megkezdte a munkát, amikor a karácsonyi ünnepek elején árhullám indult el és vonult végig a folyóink mentén.

Jól vizsgáztak az elmúlt évtizedben történt árvízvédelmi fejlesztések is. A jól megtervezett és precízen kivitelezett védvonali fejlesztések ilyenkor bizonyítják az eredményességüket.

Az árhullám megmutatta, hogy a védelmi eszközök cseréje, a védvonalak megerősítése, illetve a védelmi szervezet folyamatos képzése, gyakorlatok tartása mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy váratlan, veszélyes helyzetben se essen senkinek baja, ne keletkezzen jelentős kár.

A veszélyek korában a biztonság különösen fontos érték. Köszönjük a vízügyi szakembereknek, hogy a kritikus időkben számíthatunk rájuk” – írja közösségi oldalán Rétvári Bence. (Forrás és fotó: Facebook)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments