Marton Zsolt megyéspüspök is részt vett az sződligeti Három Királyok felvonuláson

Nagy tömeg gyűlt össze január 14-én a sződligeti főtéren, hogy immáron ötödik alkalommal részt vegyenek a hagyományos Három Királyok Felvonulásán.

A lengyel hagyományra minden évben sokan kíváncsiak, ráadásul idén számos kísérőprogram is csatlakozott: így a téren lehetőség volt bárányokat simogatni, a visszatérés után pedig a templomban a Szent Család és zenés műsor várta az érkezőket.

A januári napsütésben a sétát több alkalommal is rövidebb műsorszámok szakították meg, amikből a résztvevők a Három Királyok útjának egyes részleteibe nyerhettek betekintést, illetve – a lengyel kapcsolat miatt – helyi lengyel-magyar családok előadásában néhány lengyel ének is elhangzott.

A menet a Szabadság térre érkezett vissza, ahol a templomban már a Szent Család várta az érkezőket. A királyok, majd a résztvevő gyerekek ajándékaikat átadták, ezt követően az érdeklődők bő negyedórás zenés műsort hallgathattak karácsonyi és keresztény énekekből.

A program a templom előtti téren ért véget, ahol díjátadó után forró csokival, teával és ételekkel várta a Sződligeti Jubileumi Alapítvány a vonulókat.

A jelmezes felvonulás során sokan figyeltek fel az eseményre, amely tehát idén is nagy sikerrel és sok mosollyal zárult. (Forrás és fotók: szodligetiek.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments