A „Jóság zsetonjai” – „Ön választ, mi segítünk” – TESCO Támogatási Program

A „Jóság zsetonjaival” segíthetnek a váci TESCO áruházban vásárlók rászoruló gyerekeknek 2024. január 15. és február 11. között. Minden vásárlás után 1 db zsetont kapnak a Tesco áruházban vásárlók, ezt ott helyben a Váci Humán Szolgáltató feliratú gyűjtőládába kell beledobni. Minden bedobott zsetonból szavazat lesz. Minél több szavazatot kap a VHSZK-Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ, annál több mesekönyvet, társasjátékot tud vásárolni a rászoruló gyerekeknek.

Váci Humán Szolgáltató Központ Család és Gyermekjóléti Szolgálat szakemberei így is fel kívánják hívni a családok figyelmét az együtt töltött minőségi idő, a közös játék és az ún. élőszavas mese fontosságára. Cél, hogy a szülők saját szavakkal vagy mesekönyvből mondjanak mesét, miközben a gyerekeikre mosolyognak a szemükbe néznek és kiveszik a kicsik kezéből az okos eszközöket. „A mesepszichológia a gyakorlatban” című könyv egyik szerzője, mese- és játékkutató az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar Neveléstudományi Tanszékének egyetemi oktatója, Kerekes Valéria is hangsúlyozza az úgynevezett „élőmesélés” pótolhatatlan fontosságát: „A közös mesélésnek számtalan pozitív hatása ismert: fejleszti az érzelmi intelligenciát, javítja a tanulási képességeket, segít a küzdőképesség és az önbecsülés kialakításában, ezért egész életünkben megkerülhetetlen a szerepe. A mesélés legjobb formája az élőszavas mesélés, amikor saját élményekből, családi emlékekből építünk fel egy történetet. Ez nagyon személyes, ezért ennek hatása a legmaradandóbb.”

A váci Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ szakemberei is gyakorta szembesülnek azzal a szomorú ténnyel, hogy a szegény sorsú családok a létfenntartási kiadások mellett már nem igazán tudnak mesekönyveket, társasjátékokat vásárolni gyermekeiknek. Csak remélni tudjuk, hogy a váci TESCO áruházban vásárlók január 15. és február 11. között a jóság zsetonjait szép számmal dobják majd a VHSZK gyűjtőládáiba és így a segítők egyre több rászoruló kisgyermek arcára varázsolhatnak mosolyt szeretett városunkban is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Óriási balettsiker a vigalomban

A Váci Humán Szolgáltató Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata egyébként már évek óta sikerrel, eredményesen vesz részt az áruházlánc kiírt pályázatán. A TESCO idén is az „Ön választ mi segítünk” támogatási programjával olyan civil szervezeteket, kezdeményezéseket, jó ügyeket támogat, amelyek az adott helyi közösséget szolgálják. (Baranyi Mária)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments