A RAILPOL 24 órás akciójában 730 vasútállomást és 650 vonatot ellenőriztek

A RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) koordinálásával fokozott vasútbiztonsági ellenőrzést tartott a rendőrség 2024. január 23-án 7 órától január 24-én 7 óráig. A nemzetközi művelet részeként csaknem ezer rendőr és százhatvan társszervi munkatárs – szolgálati kutyákat is bevetve – ellenőrizte a hazai és nemzetközi személyszállító vonatokat, valamint a pályaudvarokat.

Az akció célja elsősorban az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó jogellenes cselekmények elleni hatékony fellépés volt, a vasúti közlekedéssel összefüggő bűncselekmények és szabálysértések, továbbá az utasok sérelmére elkövetett jogsértések megelőzésére.

A rendőrök kedd reggeltől szerda reggelig ellenőrizték a magyar és nemzetközi személyszállító vonatokat, az utasok poggyászait és a pályaudvarokon található csomagmegőrzőket.

Az egynapos nemzetközi művelet során 730 vasútállomást és 650 vonatot ellenőriztek, mintegy hárommillió forint helyszíni- és közel egymillió forint közigazgatási bírságot szabtak ki, 55 esetben tettek feljelentést szabálysértés miatt és 16 körözött személyt is elfogtak. (Forrás és fotók: MÁV-START közlemény) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments