Kézilabda – A remek hajrá hozta a pontokat

Két nemzetközi kupameccs között egy idegenbeli bajnoki jelentett változatosságot a váci női kéziseknek: Kisvárda – Praktiker-Vác 23-28 (12-15).

Ezúttal a Bukovszky Anna – Such Nelli 4, Ballai Borbála 3, Bordás Réka 1, Kuczora Csenge 8 (1), Csíkos Luca 3, Ballai Anna 6 kezdőhetest küldte pályára Herbert Gábor vezetőedző. Csereként kapott szerepet Csizmadia Fanni 1 és Győri Alexa (kapusok), Marincsák Nikolett 1, Kovács Anikó, Kovalcsik Jázmin 1, Kurucz Aida.

A meccs elején szerzett hazai vezetést követően fordítottak a mieink, ám a sorozatos egyenlítés után a 8. percben 5-4-nél ismét fordult a kocka. Az ősztől majd már Vácon kézilabdázó Juhász Gréta feltűnően aktív volt – ám váltakozó sikerrel.

A félidő feléig a váciakon volt az egalizálás sora, majd 8-7 lett már ide. Bár roppant szoros volt az állás, az igencsak foghíjas lelátón nemigen tombolt a fergeteges hangulat. Az első kétgólos különbség (7-9) máris időkérésre sarkallta a várdai trénert. A hazaiak ezután zavaróval védekeztek. A mi védekezésünk ekkor jól összeállt, sikeresen állta útját a mozgékony védőfalunk az ellenfél próbálkozásainak – 7-6 után sorozatban 5 váci hálózörgetésnek örülhettünk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

Szépen alakult a találkozó, hiszen a 22. percben – már ötgólos hátrányuknál – újra eligazításra hívta ki tanítványait Józsa Krisztián kisvárdai vezetőedző. A játékrész hajrája úgy indult, hogy sajnos elfogytak a góljaink, és amikor már a 6. percnél tartott a váci gólcsend, jött a mieink időkérése. Csizmadia Fanni saját hatosán belülről is megzörgette a hazai hálót, végül háromgólos vendégfórral mentek pihenni a csapatok. Szokatlan, de kellemes meglepetés volt, hogy az első félórában mindkét szélsőnk (Such Nelli és Ballai Anna) négy találatig jutott.

A folytatás elején sorozatban pocsékolták el támadásaikat a mieink. Felváltva, de ritkán született gól, 2-3 találatnyi fór volt javunkra. Nálunk ismét Kuczora Csenge vitte a hátán a csapatát. Sajnos, a mieink a 39. és a 47. perc között ismét gólképtelenek voltak! Így aztán többszöri elpuskázott lehetősége után a 47. percben kiegyenlített a Kisvárda. Nagyon kellett már egy pályán hasznosítható edzői eligazítás.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

A befejező 10 perc elején újra sikerült összeszorgoskodni két-majd háromgólos előnyt. Az utolsó várdai időkérést követően végre Csíkos Luca keze is gólokat érően sült el. Négy perc volt hátra és 3 találat volt a váci fór, majd három perccel a vége előtt négy.

Lassan befejeződik csapatunk számára az esztendő első két hónapjának megerőltető tétmeccs sorozata. Február 18-án vasárnap 14 órakor a norvég Storhamar ellen fejezik be a mieink az idei Európa-Liga csoportkört. Majd február 23-án pénteken az NB I-es tabella jobb helyezéséért vív csapatunk hazai pályán rangadót 18 órától a Budaörssel. (Forrás: Vác Város Önkormányzata – vac.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments