Kézilabda – Ezúttal elmaradt a bravúr

Nem sikerült vasárnap megismételni remek játékát és bravúrnak számító győzelmét a dánok ellen a mieinknek, az Európa Liga újabb csoportmeccsén sima hazai siker született: Nykobing – Praktiker-Vác 32-27 (17-15).

A hét elején kapott nyilvánosságot, hogy az utóbbi időben már csereként is ritkán pályára lépő Ferenczy Fruzsina ősztől már az MTK-ban fog kézilabdázni, Marincsák Nikolett pedig Budaörsre távozik.

Kezdőhetesünk a következő volt: Bukovszky Anna – Such Nelli 3, Ballai Borbála 4, Bordás Réka 1, Kuczora Csenge 6, Csíkos Luca 8, Ballai Anna 1. Csereként lépett pályára a találkozó során Csizmadia Fanni (kapus), Marincsák Nikolett 4, Kurucz Aida, Kovalcsik Jázmin, Ferenczy Fruzsina.

A mérkőzés elején azt láthattuk, hogy a meccsindítás sajnos nem úgy sikerült a váciaknak, mint az itthoni 4-0-s kezdés. Most az első négy hálózörgetés közül három a hazaiaké volt. Gyors gólváltások közepette a 9. perc elején Kuczora Csenge gólerősségével 5-5-re sikerült egyenlíteni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Akár a vezetést is átvehettük volna, de háromszor is hibáztak a mieink, és emberelőnyben ismét kettővel mentek el a dánok. Majd megduplázódott a hátrányunk, Kuczorát másodszor is kiállították, így szükség volt az edzői időkérésre.

Csíkos Luca – aki a szünetig 7 gólig jutott! – talált be sorozatban, így 11-9-nél a hazai tréner is eligazította tanítványait. Támadásainkból „csak” a szélső- és a beállósjáték hiányzott, így nem volt meglepő, hogy ötre nőtt különbség. A félidő hajrájában feljöttünk kettőre, majd a szünetre ez meg is maradt.

A térfélcserét követően végre emberelőnybe kerültünk, mégis megduplázta fórját a Nykobing. Alaposan redukálódott a gólok száma, és dicséretes módon ismét visszakapaszkodtak szoros állásra a mieink. Ehhez kellett az is, hogy a kapusok között a váci meccshez hasonló különbség volt javunkra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

Mivel a hazaiaknál nyolc(!) mezőnyjátékosuk volt a pályán – ami persze kiállítással járt – a zavart kihasználva egyenlített a Praktiker-Vác!

Sajnos gyorsan rendezték soraikat a dánok, sokadszor lett két találatnyi előnyük, majd háromnál kikérte második tanácsadási lehetőségét Herbert Gábor vezetőedző. Ám az ellenfél védőjátéka javult fel, aminek egyenes következménye a magyar gólok köddé válása. Így elmaradt a szoros, kiélezett hajrá, ekkor már eldöntötte a pontok sorsát a vendéglátó.

A csoport másik találkozóján: Storhamar (norvég) – Podravka (horvát) 31-22 (19-11)

Két játéknap van hátra a sorozat csoportköréből. A mieink csoportját a hatpontos norvég Storhamar vezeti az 5 ponttal rendelkező horvát Podravka előtt. A váciak a 3. helyen állnak egy ponttal megelőzve az eddig két pontot gyűjtő dánokat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

A jövő vasárnap délután kettőtől annak a Podravka Vegetanak a csarnokában lépnek pályára a mieink, amely ellen hazai környezetben bravúros hajrá után sikerült pontot menteni. (Forrás: Vác Város Önkormányzata – vac.hu – Kép: eurohandball.com

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments