Kézilabda – Már nem juthat tovább a váci csapat

Harmadik idegenbeli kupameccsén is alulmaradt, így már biztosan nem jut be az Európa Liga negyeddöntőjébe női kézilabda együttesünk.

Podravka Vegeta – Praktiker-Vác 27-24 (13-9).

Az összecsapást együttesünk Bukovszky Anna – Such Nelli 2, Kovács Anikó 1, Bordás Réka 2, Kuczora Csenge 10 (4), Csíkos Luca 2, Csire Fanni 3. Csereként lépett pályára Csizmadia Fanni és Győri Alexa (kapusok), Kovalcsik Jázmin, Marincsák Nikolett 1, Ferenczy Fruzsina, Ballai Anna, Kurucz Aida 1, Ballai Borbála 2.

A hazai vezetőgólt Bordás Réka egalizálta, majd vezetést is megszerezte a Vác. Mindkét csapat sokat rontott, kevés gól esett. Emberelőnyében visszavette a vezetést a Podravka, miközben már csak a mieink gyenge gólérzékenysége maradt meg. Szerencsére a háromgólos hazai fórt Kuczora Csenge átlövéseivel sikerült minimalizálni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Evezős ergométeres ob - Galambos Péter és Ács Kristóf nyert a férfiaknál

A játékrész második felének elején ismét a hazaiak támadtak eredményesebben, így mínusz négynél Herbert Gábor vezetőedzőnek kellett eligazítást tartani. Sajnos a védőfalunkon nem egyszer fájóan simán jutottak túl a horvátok, és kapusaink sem tudtak segíteni.

A szünet előtti percekben sikerült felzárkózni, ami Vegatás időkérést indukált, és a pihenőig újra nőtt a csapatok közötti különbség.

A folytatás ezúttal is gólszegénységgel indult, az első magyar hálózörgetésre az 5. percig kellett várni. Amikor a bántóan sok technikai hibák miatt féltucatra nőtt a váci hátrány, újból időt kellett kérni. Ezt követően már felváltva estek a gólok.

A mérkőzés zárónegyede ezúttal a vendéglátók időkérésével kezdődött, mert megfelezte a különbséget a felpörgő váci hölgykoszorú. A találkozó ezen szakaszáig góljaink közel felét Kuczora Csenge szerezte. Sajnos az ellenfél hibáit nem tudták igazán kihasználni a mieink, így a hajrában az utolsó váci időkérést követően átállt csapatunk a kapus nélküli támadásokra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megtartotta a tavaszi szezon előtti sajtótájékoztatóját és szurkolói ankétját a Vác VLSE

Az összecsapás utolsó perceit ismét kölcsönös gólszerzés jellemezte, így végül nem igazán lett izgalmas a befejezés.

Női kézilabda Európa Liga csoportkör, 5. forduló: Podravka Vegeta (horvát) – Praktiker-Vác 27-24 (13-9).

Játékvezetők: Aleksandra Radcenko, Ralf Persis (lettek)

A hazai góldobók: K. Pandza 7; Senvald 4; Mamic 4 (1); L. Kalaus és Simara 3-3; Franusic 2; Z. Kalaus, A. Pandza, Tucakovic, Zadravec 1-1.

Kiállítások: mindkét oldalon 8 perc

Hétméteresek: 1/1, illetve 4/4

Az eredmény alakulása: 5. perc: 1-2; 13. perc: 6-3; 20. perc: 9-5; 23. perc: 11-6; 27. perc: 11-9; 36. perc: 16-10; 45. perc: 19-16; 54. perc: 22-19.

A mieink február 18-án vasárnap 14 órától hazai pályán a Storhamar ellen fejezik be a sorozatot, ám még ezt megelőzően 15-én csütörtökön 18 órakor Kisvárdán lépnek pályára a bajnoki pontokért. (Forrás: Vác Város Önkormányzata)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments