Kézilabda – Szép és fontos győzelem

Egy megerőltető tétmérkőzés-sorozat zárásaként péntek este a minél előkelőbb bajnoki pozícióért vívott rangadót élvonalbeli kézilabda együttesünk, és jó teljesítménnyel, a reméltnél is magabiztosabban tartotta itthon a pontokat: Praktiker-Vác – Budaörs 27-20 (15-11).

Az első percekben kissé idegesen alakította együttesünk a támadásait, így 10 perc azzal telt el, hogy rendre egyenlítgetni kellett a vendégek előnyét. A nagy kedvvel kézilabdázó Ballai Borbála találatával 5-4-nél vettük át a vezetést, majd érezhetően feljavult a védekezésünk is.

Kölcsönösen elrontották a hölgyek a hétmétereseket is, de előbb kettő, majd ennek elfogyása után újabb háromgólos fórt sikerült szerezni, köszönhetően Bukovszky Anna szép védéseinek. A 18. és a 25. perc között a Marincsák Nikolett vezette féltucatnyi szép váci hálózörgetésre csupán egyetlen válasz érkezett, viszont a félidő záró perceire eltűntek a hazai akciógólok is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

A folytatás elejét emberhátrányban sikerült egálra hozni. A vendégek kapus nélkül támadtak, ám egy ideig mindenféle eredmény nélkül. A mérkőzés kétharmadánál 18-14-es állásnál percekig változatlan gólszámokat mutatott az eredményjelző, amit aztán zsinórban három Csíkos Luca találat mozdított ki.

A záró tíz percre el is dőlt a találkozó, mivel 23-15-nél már nyolcgólos volt a hazai fór. Még egyszer sikerült ötre felzárkózni a Budaörsnek, de ez csak azt kérdőjelezte meg, hogy az őszi különbséget végül is sikerül-e az összevetésben a magunk javára kihozni. Sikerült.

A bajnokságban csapatunk eddig 15 mérkőzést játszott le. Ezeken összesen 18 pontot gyűjtött, amivel a 14 együttest felvonultató élvonalban jelentősen stabilizálta az 5. helyét a tabellán. A Praktiker-Vác többhetes szünet után legközelebb a tervek szerint március 13-án szerdán 18 órakor a sereghajtó Kozármislenyt fogadja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

Női kézilabda NB I, 16. forduló: Praktiker-Vác – Budaörs 27-20 (15-11).

Vác, 550 néző.

Vezette: Nagy Ferenc, Túróczy József

Praktiker-Vác: Bukovszky Anna –Such Nelli 1, Ballai Borbála 3, Bordás Réka 1, Kuczora Csenge 6, Marincsák Nikolett 5, Ballai Anna 2

Csere: Győri Alexa (kapus), Kovalcsik Jázmin 2, Csíkos Luca 5 (2), Kovács Anikó, Kurucz Aida 2 (2).

Vezetőedző: Herbert Gábor

Kiállítások: 4 perc, illetve 2 perc. Hétméteresek: 7/5, illetve 4/2

Az eredmény alakulása: 8. perc: 3-4; 15. p.: 8-6; 22. p.: 11-9; 34. p.: 16-13; 49. p.: 23-15; 58. p.: 25-20. (Forrás és fotó: Vác Város Önkormányzata – vac.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments