Megtartotta a tavaszi szezon előtti sajtótájékoztatóját és szurkolói ankétját a Vác VLSE

Szezon előtti sajtótájékoztatót, majd ezt követően szurkolói ankétot tartott a Vác Város Labdarúgó Sport Egyesület a stadion klubhelyiségében. A tájékoztatón részt vett Iványi Károly elnök, Kovács Péter vezetőedző, Herédi Attila szakmai igazgató, illetve Burzi Attila másodedző.

Iványi Károly bevezetőjében elmondta, hogy felnőtt csapatunk őszi szezonja nem úgy alakult, ahogyan szerettük volna, de jelezte, hogy töretlen a bizalom a szakmai stáb, Kovács Péter és Burzi Attila felé.

„A télen vérfrissítés zajlott a keretben, öt játékost is igazoltunk annak érdekében, hogy a tavasz jobban alakuljon a csapat számára. Egyre több támogatónk is akad, amelynek köszönhetően a játékosok már nem teljesen ingyen játszanak – bízom benne, hogy ez motiválja a fiúkat –, de további támogatókra van szükségünk ahhoz, hogy a csapat finanszírozása hosszú távon megoldott legyen! A TAO-ból nem lehet az első csapatra költeni, ehhez mindig is tartani fogjuk magunkat, de az jó hír, hogy öt-hat év után várhatóan júniustól fejlesztések tekintetében is újra TAO-képes lesz az egyesület (működésre eddig is tudtunk TAO-forrásokat igénybe venni). A megnyíló forrásokat két locsolókútra és napelemes rendszer kiépítésére fordítanánk.”

Az elnök hozzátette, hogy a szérűskerti műfüves pálya 2017 óta húzódó ügye hamarosan megoldódhat, s a reményeik szerint június végéig elkészül a pálya, így azt átadhatják. Ezen felül a pálya melletti kerítés is hamarosan felújításra kerül, fontos cél továbbá a világítótestek rekonstrukciója, illetve az egész környezet zártabbá tétele. A zárt környezet megteremtése a stadionban, a kis műfüves pályánál is cél, ehhez azonban szurkolói, szülői segítségre volna szükségük. A centerpálya tavaly augusztusban sajnos rossz állapotba került, de a technológia és a pénz is megvan a felújítására, s a bajnoki meccsek alatt egy 1000 wattos hangfal, illetve szpíker biztosíthatja ismét a hangulatot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

„A megnyíló forrásokat két locsolókútra és napelemes rendszer kiépítésére fordítanánk szögezte le –  Iványi Károly. – A büfé újranyitása tekintetében még tárgyalásban állunk az önkormányzattal, de az alapvető igényeket addig is szeretnénk kielégíteni két automatával, amelyek a klubházban kerültek elhelyezésre. A klubház melletti területen pedig egy 160 négyzetméteres konténer tornaterem épül fel, amelyet a Magyar Öttusa Szövetség biztosított, de ezt nemcsak a váci öttusázók, hanem labdarúgóink is használhatják majd.” 

Iványi Károly hozzátette, hogy a jövőben a mérkőzések látogatásához egy 700 forintos támogatói jegyet lehet majd megvásárolni, de a hölgyek és a 18 év alatti diákok számára továbbra is ingyenes lesz a belépés.

Kovács Péter vezetőedző elmondta, nagyon örül annak, hogy sikerült bővíteni és erősíteni a keretet. A klub öt korábbi játékosát igazolta le Balogh Balázs, Dömök Enrikó, Tóth Nándor, Nagy Zoltán és Vén Botond személyében, viszont többen távoztak – két fiatal éppen a Vác-Deákvárhoz, akikkel kiváló a kapcsolat továbbra is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

„Az új játékosok a személyiségükkel és a munkamoráljukkal is erősítik a csapatot. Ők olyanok, akik a kiélezett helyzetekben is a csapat vezérévé tudnak válni. Az, hogy rutinosabb játékosok érkeztek, azért is mindenképpen pozitívum, mivel ősszel többször is az utolsó pillanatokban csúsztak ki a kezünkből fontos pontok. Szemmel láthatóan jóval pörgősebbek is lettek az edzések.”

A tréner kiemelte, hogy a téli felkészülés a körülményekhez képest nagyon jól sikerült, így bizakodóan várhatják a szombati szezonkezdetet, ahol majd a Biatorbágy lesz az ellenfél. Az első négy bajnoki kulcsfontosságú lesz, mivel háromszor is hasonló helyzetben lévő csapattal találkoznak, így ezeken a találkozókon fontos lesz a pontok szerzése. Az egyesületnél dolgozó Hegedűs Csaba a keret tagja marad, de tavasszal már csak akkor száll majd be, ha sokan kiesnek sérülés miatt. Jelenleg Huber Tamás és Ligetfalvi Dávid bajlódik sérüléssel, mindketten műtét után vannak; utóbbi sajnos ebben az idényben már nem léphet pályára. A Biatorbágy ellen továbbá nem szerepelhet majd öt sárga lapból adódó eltiltása miatt Pap Botond sem. (Forrás: vac-vlse.hu/vac.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments