Nemzetközi antropológiai konferencia állomása volt Vác

„A múmiák és az ókori egyiptomiak interdiszciplináris antropológiai konferenciája” – ezzel a címmel szerveztek háromnapos programot nemzetközi szakembereknek, melynek záró állomása február 2-án Vác volt.

A Magyar Természettudományi Múzeum, a MNM Semmelweis Orvostörténeti Múzeum és a MEBT Ókori Egyiptomi Bizottsága által szervezett pénteki eseményen a Tragor Ignác Múzeum munkatársai tartottak előadást a városunkban megtalált múmiákról a szakembereknek.

A vendégeket Matkovich Ilona polgármester köszöntötte az Elefántos Házban. Beszédében kiemelte: mintegy 30 éve, hogy a főtéren a kapuval szemben álló templom tornya alatt megnyílt egy régen elfalazott bejárat, és feltárult az elfeledett kripta.

„A kripta, amely történeti és embertani szempontból egyaránt kincseket rejtett. Önök, mint múmiaszakértők, a világ bármelyik pontjáról érkeztek is, valószínűleg az itt előkerülő leletnek köszönhetően hallották először Vác nevét” – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Balázs András atya kiállítása

A múzeum munkatársai előadással, tárlatvezetéssel készültek, de a városunkba látogató antropológusok az egykori feltárás helyszínét is bejárhatták. (Forrás és fotó: Vác Város Önkormányzata – vac.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments