„Szétosztom, amim van” – Beer Miklós püspök meglepő bejelentést tett

Minden felhalmozódott tárgyát szétosztja Beer Miklós püspök. Aki szeretne, szétnézhet nagymarosi otthonában és ami megtetszik valakinek, azt odaadja. A meglepő bejelentésről azt gondoljuk: ilyen radikális tud lenni az önzetlen szeretet, ahogy Jézus is bemutatta, hogy semmit nem tart vissza tőlünk.

„Szeretettel hívok, várok mindenkit ide az otthonomba, hogy nézzen körül, és ami megtetszik, azt szívesen odaadom” – jelentette be Beer Miklós a videoblogjában. A püspök azzal indokolta a nagylelkű felajánlást, hogy amikor idősek otthonába költözik, egy kis szobába, már nem lesz szüksége arra a sok tárgyra, amely felhalmozódott az évek során a házában.

„Szeretném az otthonomat átrendezni, pontosabban továbbadni azokat a tárgyakat, amelyek évek alatt összegyűltek, amelyet sok-sok kedves ismerőstől, baráttól, tanítványtól kaptam. Előbb-utóbb szükségem lesz arra, hogy egy idősotthonba költözzek, egy kis szobába, ahová már nem tudom magammal vinni ezeket a képeket, szobrokat, dísztárgyakat” – sorolta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kiszáradt egy gyerek Csóványos térségében

A váci megyéspüspök mindent szeretne még életében szétosztogatni, mint mondta: minden eladó. Ha valaki adományt ad egy-egy tárgyért, azt azoknak a rászorulóknak adja tovább, akik mindig kérik a segítségét.

„Ahogy a nagymamám szokta mondani: a halottas ingnek nincs zsebe.

Előbb-utóbb számolni kell azzal, hogy az Úristen majd hazahív, és ezeket a tárgyakat nem tudom magammal vinni.

Őrzöm a kedves emlékeket, az ajándékozók személyét, de tudomásul vettem, hogy ezekre már nincs igazán szükségem. A szívemben őrzöm a kedves találkozásokat, de a tárgyaktól szeretnék megszabadulni” – magyarázta Beer Miklós. Megköszönte előre is mindazoknak, akik a lakását „átrendezik”, akinek bármit odaadhat. VIDEO (Forrás és fotó: 777blog.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

4 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments