Szövetségben Sződligetért: Civil szervezetek támogatják dr. Somogyi István indulását a választáson

2024 február 12-én Sződliget két jelentős civil szervezete, a Civilek Sződligetért Egyesület (CISZE) és a ZöldLiget – Baráti Kör Sződligetért Egyesület (ZöldLiget) hivatalosan is együttműködésre lépett dr. Somogyi István polgármester-jelölt kampányával.

Az együttműködési megállapodást a felek tárgyalásai és a szervezetek közgyűlései előzték meg. A szerződés létrejöttével az elkövetkező hónapok során a két közösség összehangolja munkáját és a megállapodásban foglaltak szerint segíteni is fogja azt, mert egy jelölti kampány megfelelő hátterének biztosításához nagy pártok helyett a civilek összefogása kell – emelik ki.

Fontos elem a megállapodás létrejöttekor, hogy a civilek együtt kötelezik el magukat az összefogás mellett és a pártoskodás, a pártpolitikai megosztottság ellen–helyett a sződligetiek igazi, régóta megoldatlan problémáinak megoldására helyezik a hangsúlyt.

A cél egy valódi alternatíva felépítése, ezért a következő időszakban háttérbeszélgetéseken és utcai fórumokon gyűjtünk visszajelzéseket, információkat – ilyen volt a hétvégén a sződligeti lakóparkban tartott konstruktív találkozó is, amin rengeteg problémát tudtunk átbeszélni, megoldási javaslatokon gondolkodni.

Mindenkit arra hívunk, hogy építsük együtt Sződligetet! – írja két civil szervezet közösen kiadott sajtóközleményében. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments