Tanulj tandíjmentesen, szerezz „jövőálló” diplomát az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán!

„Jövőálló” hivatást, tandíjmentes alap- és mesterszakokat, ösztöndíjakat és összetartó közösséget kínál a hallgatóknak az Apor Vilmos Katolikus Főiskola, amelynek alap- és mesterszakjaira 2024. február 15-ig jelentkezhetnek az érdeklődők.

Kisiskolások között dolgozni ma már nem rutinfeladatok végrehajtását és gyermekmegőrzést jelent. A 21. századi gyerekek fejlődésének támogatása komoly szakértelmet és kreativitást igényel – az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán éppen ezért olyan pedagógusokat képzünk, akik tudásuknak és empátiájuknak köszönhetően megfelelnek a jelen és a jövő kihívásainak.

A Vácon működő intézmény 1929 óta Magyarország egyik legnagyobb tekintélynek örvendő pedagógusképző intézménye, amelynek alapszakjairól felkészült tanítók, óvodapedagógusok, szociálpedagógusok, csecsemő- és kisgyermekgondozók kerülnek ki. Főiskolánk emellett neveléstudomány, mentálhigiénés közösség- és kapcsolatépítő, szociálpedagógia mesterszakot, valamint hitéleti – kántor, lelkipásztori munkatárs és katekéta – szakokat is indít.

A közel 100 éves múlt nem jelenti azt, hogy a múltba révedünk: az 1929 óta szerzett tapasztalatokat a legkorszerűbb pedagógiai innovációkkal ötvözzük. Tanítónak és óvodapedagógusnak készülő hallgatóink például megismerhetik az atipikusan fejlődő gyerekek támogatásának módszereit, a pedagógiai munkát segítő osztálytermi környezetet, a tanítás-tanulás folyamatában hatékonyan használható technológiai eszközöket. Figyelünk arra, hogy a nálunk végzettek minél felkészültebben lépjenek be az osztályterembe, ezért hallgatóink számos csoportos és egyéni gyakorlaton vesznek részt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány hírei

„A munkaerőpiaci előrejelzések olyan leendő munkavállalóknak jósolnak sikeres jövőt, akik az emberi kapcsolatokra és kommunikációra, a segítő foglalkozásokra készülnek. A legnagyobb munkaerőpiaci cégek előrejelzései szerint néhány év múlva ezért olyan tulajdonságok lesznek kelendőek, mint az empátia, az emberekkel való bánni tudás, az aktív hallgatás és befogadás. A tanító, az óvodapedagógus, a szociálpedagógus az igazi 21-22. századi szakmák közé tartozik” – mondja dr. Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora.

Tandíjmentes képzés, ösztöndíjak, kollégium

Főiskolánk katolikus szellemben, ennek megfelelően más vallású, gondolkodású jelentkezők felé is szeretetteljes nyitottsággal végzi munkáját. Államilag elismert alap- és mesterképzéseinket államilag támogatott, vagyis tandíjmentes formában is meghirdetjük, a legtöbb szak pedig – a munka mellett tanulóknak kedvezve – nemcsak nappali, hanem levelező formában is elindul.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A királyságban hisz a nyomkövetőt kapott váci nyugdíjas

A hallgatók eredményeik alapján tanulmányi ösztöndíjat, a rászoruló diákok pedig rendszeres és rendkívüli szociális ösztöndíjat is kapnak. A pedagóguspályára készülők – így a tanító és az óvodapedagógus szakosok – emellett jelentős összegű, havi 125-375 ezer forintos ösztöndíjban, a nemzetiségi szakirányon tanulók pedig plusz havi támogatásban részesülhetnek. Lehetőséget biztosítunk a külföldi tapasztalatszerzésre is: a hallgatók Erasmus-, Makovecz- és CEEPUS-ösztöndíjjal is kiutazhatnak tanulmányaik során.

A Vác barokk belvárosában található, nemrég korszerűsített campuson kollégiumi elhelyezést biztosítunk a távolabb élő hallgatóknak, akiket az Aporon támogató, családias közeg és valódi közösség vár.

Milyenek a felvételi szabályok?

Az idei felvételin új pontszámítási szabályokkal kedvezünk a jelentkezőknek, lehetőséget biztosítva arra, hogy a tanulmányi versenyeken elért eredmények és a nyelvvizsga mellett egy személyes beszélgetés vagy motivációs levél értékelése alapján, illetve bármilyen korábbi, gyermekneveléssel kapcsolatos tapasztalatért is többletpontokat kaphassanak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A dinasztia – új táblakép a főtéren

A főiskola pedagógusképzésein – ahogy az ország összes pedagógusképző intézményében – kötelező az anyanyelvi, testnevelés és ének-zenei alkalmassági vizsga. Ám ez nem valamiféle teljesítménymérés, csupán annak a kiszűrése, nincs-e a jelentkezőknek olyan betegsége, hiányossága, amely lehetetlenné teszi, hogy később gyerekekkel foglalkozzon. A 2024-es felvételi határidőkről és a pontszámítás szabályairól a www.felvi.hu oldalon lehet információt gyűjteni, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola oldalán – a www.avkf.hu-n– pedig a képzésekről is részletes képet lehet kapni. (x)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments