Újonc tűzoltók a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon

Huszonöt újonc tűzoltó vette át a kinevezését február 2-án a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. A kinevezéseket Branyiczky Márk tűzoltó dandártábornok, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át – olvashatjuk az igazgatóság Facebook oldalán.

A tiszthelyettesek öt hónapos képzést követően a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Oktatási Központjában tartott kibocsátó ünnepségen tettek fogadalmat február 1-jén. Az esküt tett tűzoltók a vármegyei igazgatóságokon vették át a kinevezéseiket, majd kerültek ki a leendő parancsnokságukra.

A kinevezett Pest vármegyei tűzoltókat az igazgató köszöntötte és egyben gratulált a sikeres vizsgához. A tábornok kiemelte: „A társadalom által elismert hivatást fognak űzni, amire legyenek büszkék! A legszebb hivatás gyakorlásához nemcsak kitartásra, erőre, hanem a tudás folyamatos fejlesztésére is szükség van. A feladat nem könnyű, hiszen minden szolgálati nap, minden beavatkozás különbözik egymástól, új kihívást jelent. A tűzoltó szakmában is igaz az életen át való tanulás, a meglévő ismeretek bővítése, hiszen a világ fejlődik, a technika megújul, amihez a tűzoltók tudásának és felkészültségének is igazodni kell.” Végül sok sikert és egészséget kívánt az új beosztásukhoz.

A frissen végzett tűzoltók a ceglédi, a nagykátai, az érdi, a gödöllői, a monori, a dabasi, a váci és a szentendrei parancsnokság munkáját segítik. (Forrás és fotók: PVKI Facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments